Ko će biti novi predsednik Fudbalskog saveza Srbije?

Konačno, posle nekoliko meseci većanja, čak i disonantnih tonova na prethodnim zasedanjima FS Srbije je dobio novi Statut. Najviši pravni akt izglasan je na današnjoj vanrednoj sednici Skuštine naše kuće fudbala u Staroj Pazovi.

Takođe, konačno su raspisani izbori na svim nivoma, čime je i zvanično počela trka za mesto novog predsednika FS Srbije. Prema novom Statusu ne postoji starosna granica kada je u pitanju budući prvi čovek naše krovne fudbalske organizacije. Takođe, u trku za mesto novog predsednika FSS mogu da uđu političari. Ali u slučaju pobede moraće da podnesu ostavke na ve političke funkcije, prenosi Mozzartsport.com.

Sednica je počela gromoglasnim aplauzom svih prisutnih delegata i gostiju, igračima i stručnom štabu naše najbolje reprezentacije koja je ostvarila veliki uspeh i plasirala se na Prvenstvo sveta u Kataru 2022. godine.

Posle diskusije delegata, novi Statut Fudbalskog saveza Srbije usvojen je jednoglasno. Usvojen je i novi Pravilnik o radu Skupštine FSS, takođe jednoglasno. Usvojena je odluka o raspisivanju izbora i dato ovlašćenje Izvršnom odboru da odredi datum početka svih aktivnosti.

Autor: mozzartsport.com

#Predsednik

#fss

#fudbal

#statu