Loše vesti za najboljeg tenisera sveta

I dalje je neizvesno da li će devetostruki šampion Australijan opena Novak Đoković nastupiti na 1. Grend slem turniru u sezoni, a prema rečima njegovog oca Srđana Đokovića Melburn u januaru 2022. godine neće videti branilaca trofeja.

Novak ima rok do 6. decembra da odluči da li će biti učesnik Grend slem turnira na kome je osvojio rekordan broj trofeja, s obzirom da je osnovni uslov za ulazak u državu Vikvoriju potvrda o obaveznoj vakcinaciji.

Ono što je još gora vest po najboljeg tenisera sveta je pretpostavka da će i drugi Grend slem turniri krenuti stopama Australijan opena i da će i oni uvesti obavezne vakcine kao uslov za učestvovanje na najprestižnijim turnirima.

Američki novinar Adam Zagorija koji piše za ugledni Forbs preneo je nezvanične informacije koje bi mogle da nateraju Đokovića da preispita svoj stav o učešću na Australijan openu jer tu nije kraj.

- Moguće je da će Rolan Garos i Vimbldon takođe pratiti isti trend i usloviti vakcinama učesnike turnira, što znači da bi Australijan open mogao da pokrene domino efekat - napisao je Adam Zagorija na svom Tvietru, s tim da je u ovom trenutku nemoguće znati šta će se dešavati do leta.

Đoković je branilac sva 3 Grend slem trofeja.

Autor: redportal.rs

#Grend Slem

#australijan open

#novak djokovic

#vakcinacija