Nije bilo lako formirati tim

Novi-stari selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Kari Pešić okupio je ekipu i uveliko se priprema pred meč koji nas očekuje sutra protiv ekipe Letonije.

Srbija igra 1. meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023. godine, a Kari je govorio o predstojećoj utakmici i svojim očekivanjima.

Svoje viđenje započeo je govorom o formiranju novog tima:

- To nije bio lak posao. Mi smo to unapred znali i to nije bilo iznenađenje. Mi smo pokušali da formiramo reprezentaciju i siguran sam da su ovi mladići zaslužili da budu u reprezentaciji i siguran sam da će to i opravdati - rekao je Pešić u Jutarnjem programu RTS-a.

Foto: redportal.rs/M.V

Selektor je posebno istakao da je pri formiranju sastava razmišljao i o dugoročnim ciljevima i naglasio kvalitet pozvanih igrača.

- To su talentovani igrači koji su zapravo i budućnost novog olimpijskog ciklusa, koji zapravo poćinje već sutra. Očekuje nas Evropsko prvenstvo u Nemačkoj sledeće godine, pa Svetsko prvenstvo, za koje igramo kvalifikacije, pa onda Pariz... I to su naši dugoročni ciljevi.

Govoreći o sutrašnjoj utakmici, selektor je posebno naglasio kvalitet i uigranost selekcije Letonije.

- Biće to izuzetna utakmica. Oni imaju kontinuitet u timu, koji se sastoji od izuzetno talentovanih igrača. Mi sigurno nemamo tu uigranost kao oni, ali imamo želju i motivaciju da prevladamo tu njihovu prednost. Očekujemo sjajnu podršku publike sa tribina i nadamo se pobedi. Podrška navijača je dragocena za ovu mladu ekipu - istakao je Pešić.

Utakmica između Srbije i Letonije igra se u Hali Aleksandar Nikolić sa početkom od 20.00 časova.

Autor: B92.net / redportal.rs

#Kosarka

#Letonija

#Srbija

#reprezentacija

#svetislav pesic