Noletu ističe vreme

Velika fama oko Novakovog vakcinacionog statusa se i dalje ne stišava i tako će biti sve do krajnjeg datuma koji je Australijan open postavio kao poslednji rok za prijavu na Grend slem turnir.

Đoković je jasno rekao da se neće javno oglašavati po pitanju svog statusa kada je zaštita od koronavirusa u pitanju, a sa druge strane država Viktorija je postavila rigorozne uslove za ulazak u zemlju i učešće na prestižnom turniru.

Naime, samo vakcinisani ljudi mogu ući u zemlju, kao i to da se samo vakcinisani sportisti mogu takmičiti na Australijan openu.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Rok za prijavu na 1. Grend slem turnir u godini zvanično se završava 6. decembra, a ukoliko Novak odluči da se takmiči i na ATP kupu, morao bi da se vakciniše već ove nedelje.

Nekadašnji čuveni australijski teniser Tom Vudbridž je to i potvrdio:

- Njegov tim je bio svestan svega. Upisna lista Australijan opena zatvara se 6 nedelja pre turnira, tako da je to 6. decembar. Ali realnost je da ako želi da igra ATP kup i da se priprema u Australiji, verovatno će morati da se vakciniše već ove nedelje - rekao je Vudbridž.

Svoj komentar nedavno je dao i Kreg Tajli, direktor Australijan opena.

- Znam da želi da igra, to je jasno naznačio, ali sada zna uslove koje mora da prođe da bi bio u mogućnosti da igra. Ne želi da započne godinu bez prilike da osvoji sva 4 Grend slema - to je dovoljna motivacija, rekao je Tajli.

Autor: redportal.rs

#australijan open

#melburn

#novak djokovic