Rezultat velike pobede

Fudbaleri Srbije vratili su se svojim klupskim obavezama posle velike pobede na d Portugalom i plasmanom na Svetsko prvenstvo. Srbija je golom Mitrovića u poslednjem minutu došla do 3 boda i direktnog plasmana u Katar. Fudbalska Evropa danima je pričala o velikoj i veličanstvenoj pobedi naše reprezentacije.

Posle mnogo vremena Srbija se nalazi ispred Hrvatske u jednom segmentu. U pitanju je tržišna vrednost tima, piše Blic.rs.

Tržišna vrednost „orlova“ prema specijalizovanom sajtu Transfermarkt u ovom momentu iznosi ravno 342 miliona evra, gde je nekolicina naših igrača ima izuzetno visoku cenu.

Na toj listi prednjači fudbaler LacijaSergej Milinković Savić čija je vrednost procenjena na 70 miliona evropskih novčanica, a odmah za njim nalazi se i fudbaler Fiorentine Dušan Vlahović koji po proceni pomenutog sajta vredi 20 miliona manje.

Jasno je da će zainteresovani klubovi teško po ovoj ceni dobiti dvojicu najskupljih srpskih reprezentativaca, pošto predstavnici Lacija i Fiorentine trenutno cene svoje igrače znatno više. Tako Klaudio Lotito za popularnog SMS-a dugo zahteva sumu približnu cifri od 100 miliona evra, dok „viola“ za Vlahovića očekuje bar 60 miliona.

Sledeći na listi najskupljih je još jedan igrač tima iz Firence i to Nikola Milenković čija je tržišna vrednost procenjena na 25 miliona, zatim slede Filip Kostić (20 miliona) a na isto toliko procenjen je i Luka Jović kome je u Realu značajno opala cena. Najbolji strelac u istoriji reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović procenjen je na 16 miliona, koliko prema pomenutom sajtu vredi i kapiten "orlova" Dušan Tadić. Po milion manje cene se Nemanja Maksimović i Marko Grujić.

U ukupnom poretku Srbija je po tržišnoj vrednosti 11. selekcija sveta, a na ovoj listi pretekli smo svetskog vicešampiona, reprezentaciju Hrvatske čiji su nosioci igre doduše već u poznijim igračkim godinama.

Najskuplji igrač „vatrenih“ prema Transfermarktu je fudbaler Intera Marcelo Brozović koji vredi 40 miliona, a sledi ga igrač Vest Hema, Nikola Vlašić koji je procenjen na 30 miliona. Fudbaler Atalante Mario Pašalić je treći sa cenom od 23 miliona, dok su na primer vodeći hrvatski igrači Luka Modrić i Ivan Perišić procenjeni na po 10 milion evra

Treba istaći da je naš nacionalni tim iza sebe ostavio Portugal koji je više nego duplo skuplji, a na primer Mundijala se još nije domogla ni Italija koja vredi 633 miliona. Što se FIFA liste tiće ni tu ne stojimo loše, pošto nas je plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru poguralo do visokog 23. mesta.

Autor: blic.rs / redportal.rs

#Hrvatska

#Srbija

#orlovi

#reprezentacija