Pobeda je poklon narodu 🤩

Selektor Dragan Stojković Piksi je u žiži javnosti nekoliko dana zbog veličanstvene pobede u poslednjem kolu nad Portugalom i direktnog plasiranja na Svetsko prventsvo u Katru 2022. godine.

Od samog početka, a i dok je samo bio potencijalni selektor je verovao u direktan prolaz na Svetsko prvenstvo.

Ovog puta je gostovao na RTS-u, istakao je da je od početka pokušao da usadi taj pobednički mentalitet u svoje igrače i da su od starta znali da će veliko finale biti u Lisabonu.

- Rekao sam im sledeće, da se večeras, kao što smo u martu rekli da se igra finale tad. Mi smo tim koji će se večeras pitati kakav će ishod biti na kraju! Nas apsolutno ne interesuje ime protivnika niti protiv koga igramo, nas interesuje samo ono što mi radimo i šta mi možemo da uradimo, to je moto od početka kvalifikacija - rekao je selektor.

Takođe je dobio pitanje kako je Mitrović najbolji golgeter naše reprezentacije prihvatio da ne počne utakmicu u Lisabonu.

- Kako bi mogao da prihvati? 😁 Nema tu mnogo pitanje, Srbija je u ovim kvalifikacijama pokazala jedno novo lice, timski duh, snagu kolektiva, svi igrači su bili maksimalno motivisani da sve one ideje koje sam tražio i koje smo tražili sa stručnim štabom, bili dovoljno koncetrisani da ih izvrše. Srbija igra jedan mnogo lepši fudbal i koji god rezultat da bude biće ispraćena sa aplauzom - dodao je Piksi.

- Poslednja 4 minuta sam bio u svlačionici 😅, bilo je previše za mene, u prvi mah sam mislio da je promašio i da je lopta završila u spoljni deo mreže ali sam onda video da igrači slave i da su nam se želje od marta ispunile - nastavio je Piksi.

Dragan Stojković Piksi je inače tek treći selektor koji se plasirao na Svetsko prventstvo sa reprezentacijom i kao igrač i kao selektor.

IZVOR: YT / RTS Sajt - Zvanični kanal 

Autor: redportal.rs

#Dragan Stojković Piksi

#Portugal

#Srbija

#Svetsko prventstvo

#fudbal