Žoc održao opširnu konferenciju

Košarkaši Partizana upisali su pobedu protiv litvanskog Lietrabelisa rezultatom 84:77 i sada imaju skor od 4 pobede i 1 poraza.

Trener crno-belih Željko Obradović koristio je samo osmoricu igrača tokom čitavog meča, a vam stroja bili su Madar, Kuruc, Zagorac i Miletić i Trifunović.

Madar je imao zdravstvenih problema, dok su preostala 4 košarkaša odlukom Željka Obradovića bili van parketa.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Ono što je takođe izazvalo veliku pažnju je novi kapiten Partizana Nemanja Dangubić umesto Radeta Zagorca.

O svemu ovome Obradović je govorio na konferenciji za medije:

- Igrali smo u nekim trenucima veoma dobro, lako smo sticali dvocifrenu prednost, a onda smo i lako to ispuštali. Koncentracija je problem, nekad ne razumamo kako tražim i želimo da igramo odbranu. Igrali smo protiv tima koji je večeras šutnuo 34 trojke i pobedili. Hvala ljudima koji su došli da nas podrže - rekao je Obradović na konferenciji.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

A onda je progovorio o novom kapitenu:

- Ne znam ko je bio kapiten u protokolu, Nemanja Dangubić je u ovom trenutku kapiten Partizana. Ništa specijalno se nije desilo, samo moja odluka. Kao i sve što se dešava oko tima, jedini čovek koji ima odgovornost i kome je neko dao pravo da to radi sam ja. Znači, rešio sam da Dangubić bude večeras kapiten. Da li će biti samo večeras? Nemam pojma, otkud znam, to ćemo razmisliti, pa ćemo videti - rekao je Žoc.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Pojasnio je Obradović zašto nije koristio čak četvoricu igrača:

- Njih četvorica nisu igrali, samo osmoricu sam koristio. To je sve normalno, jer živim sa tim ljudima 24 sata i radim i donosim isključivo odluke u interesu tima i kluba koji vodim. I moja odluka je večeras bila u tom smislu, ova osmorica koja su igrala su po onome što su radili na treninzima, kakvu želju imaju, zaslužili da oni budu ti da večeras iznesu tu utakmicu i izneli su, Na tome im čestitam.

- To apsolutno ne znači da ovi igrači koji nisu igrali neće igrati u sledećim utakmicama. Svako od njih je i te kako važan i svako od njih treba da zna da treba da bude spreman da doprinese timu, da li je to pet sekundi ili 39 minuta i 55 sekundi, sasvim je svejedno. Onaj ko nosi dres Partizana treba da bude spreman za to da se u svakom trenutku očekuje da da maksimum. To je jedini kriterijum i ko se bude tako ponašao, uvek će imati priliku da igra - bio je iskren.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Potom je pohvalio Balšu Koprivicu i Gregora Glasa:

- Njihova želja za napretkom i načinom za koji treniraju govori o tome da zaslužuju da dobiju šansu i ako ovako nastave, nastaviće da se razvijaju kao igrači i biće sve bitniji. Ja insistiram na hrabrosti. Koprivica ne samo večeras, već i na nekoliko utakmica unazad pomaže timu. On je sposoban i da udari rampu, da bude pametan u napadu, da šutne spolja. Mali Glas ima i situaciju ne samo u igri za tri poena, već i 'jedan na jedan', kad probiješ u punom sprintu, pa šutneš, što je najteže u košarci. To je mnogo teško, ali on to ima u sebi.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Trener crno-belih komentarisao je Partizanovu igru protiv Litvanaca:

- Oni su nudili, a mi nismo znali da uzmemo. Imali smo nekoliko puta lako vođstvo od 10 razlike, ali smo još lakše dozvoljavali njima da se vrate. Uz sve što pričam u pripremi utakmice, zovem na tajm-autima i zovemo sa klupe, uvek je najveći problem dekoncentracija. Odbrana iziskuje ogromnu koncentraciju. U košarkaškoj utakmici ne možete da igrate 40 minuta na isti način. Pričam o primarnoj odbrani 'čovek na čoveka', ne pričam o promenama odbrane, kao što su oni u zadnjem napadu stali na zonu, gde smo mi odigrali dobro, imali otvoreni šut Glasa, a on nije ubacio. I to su oni uradili u svim utakmicama. Ne pričam o tome, već o odbrani 'čovek na čovek'. Jasno je da su oni šuterski orijentisani tim i da mi u situacijama kada je preuzimanje i kada su blokovi kasnimo za igračima. Zašto? Na tome se stalno radi, gledamo video... Moramo da shvatimo da 10 poena razlike mora da bude ogromna prednost, a ne da za 30 sekundi imaš loš napad, a oni da ubace dve trojke. To nam je osnovni problem - zaključio je Žoc.

Autor: redportal.rs

#Pobeda

#evrokup

#kk partizan

#zeljko obradovic