Sutrašnji derbi iz ugla jednog od najboljih trenera na svetu

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana odigraće sutra od 19 č. prvi ovosezonski derbi. Ova utakmica ima veliki ulog, ali ovaj derbi biće jedan od najinteresantnijih ako ne i najinteresantniji u poslednje vreme. Akter derbija biće Željko Obradović o kome ne bi trebalo trošiti reči.

Jedan od najboljih trenera na svetu predvodiće Partizan u pokušaju da nastavi sa sjajnim rezultatima i ostane jedini neporaženi tim ABA lige. Pred sutrašnji derbi legenda evropske i svetske košarke je izjavio:

Utakmica koja nije kao neka druga. Specijalna je, rivalstvo između Zvezde i Partizana je opštepoznato. To je utakmica koja se komentariše ne samo u Beogradu i Srbiji, nego u celoj Evropi. Mislim da je to dobro za košarku, mislim da je to dobro za sve ljude koji vole košarku i nadam se da će biti lepa utakmica i da će sve biti na nivou na kome bi svi m i želeli da bude. Da bude sportski, dostojanstveno, mi ćemo sve uraditi sa naše strane da bude tako. Probali smo da se pripremimo na najbolji mogući način, svesni smo kvaliteta koji ima Crvena zvezda, ali probaćemo da damo sve od sebe u toj utakmici. Da vidimo koliko u ovom trenutku možemo da se nosimo sa jednom evroligaškom ekipom.

Autor: redportal.rs

#derbi

#obradovic

#partizan

#zvezda