Od ponedeljka ponovo gledamo Novaka 🤩🤩🤩

Nakon održanog Masters turnira u Parizu, od ponedeljka 14. novembra sledi Završni Masters turnir u Torinu u kome će snage odmeriti 8 najboljih tenisera sveta!

Posle 12 godina u Londonu, turnir se seli u Torino u arenu Alpitur čiji je kapacitet 16.600 mesta.

Osam najboljih tenisera sveta biće podeljeno u 2 grupe, a paralelno će se igrati i dublovi.

Za titulu će se boriti Novak Đoković, Danil Medvedev, Aleksander Zverev, Stefanos Cicipas, Andrej Rubljov, Mateo Beretini, Hubert Hurkač i Kasper Rud.

View this post on Instagram

A post shared by Nitto ATP Finals (@nittoatpfinals)

IZVOR: IG / @nittoatpfinals

Igrači će se takmičiti u grupama, po raund-robin sistemu, svako sa svakim. Po dvojica prvoplasiranih idu u polufinale gde se ukrštaju prvi iz jedne i drugi iz druge grupe.

Plasman unutar grupe odrežuje se po sledećem kriterijumu:

- Najveći broj pobeda; Najveći broj mečeva (skor 2-1 je bolji od 2-0, dok je 1-2 bolji od 1-0); Međusobni okršaj ako su 2 igrača izjednačena; Ako su 3 igrača izjednačena, primenjuje se komplikovana formula u kojoj je bitan i set i gem količnik, ali tako nešto se retko dešava.

Svaka pobeda u grupi donosi 200 poena, ona u polufinalu 400, u finalu 500, dok neporaženi šampion može da osvoji 1.500 poena.

Takođe, pobedniku turnira u singlu pripada nagrada od 2,316 miliona dolara, finalista će se zadovoljiti sa 1,094 miliona, a polufinalistima je garantovano po 530.000 dolara.

Pobeda u grupi vredi 173.000 dolara, kolika je nagrada i za plasman na turnir, dok će igrači koji su rezerve dobiti 93.000 zelenih dolara.

Titulu brani Danil Medvedev koji je prošle godine u finalu bio bolji od Dominika Tima.

Autor: B92.net / redportal.rs

#Torino

#masters turnir

#tenis