UEFA donela po malo neočekivanu odluku

Fudbaleri Portugala i Srbije u nedelju (20.45) će u Lisabonu na stadionu "Da Luž" odlučiti o direktnom učesniku Svetskog prvenstva, a poznato je ko će deliti pravdu na toj utakmici.

Naime, UEFA je napravila neverovatan potez! Pravdu će deliti "komšija" iz Španije - Hesus Hil Manzano, jedan od najboljih svetskih sudija, pišu Novosti.rs.

Retko se događa da UEFA delegira sudije iz zemalja koje su bliske, međutim očigledno imaju poverenje u Manzana koji već godinama sudi u Primeri, kao i u Ligi šampiona. Pomagaće mu takođe sunarodnici - Injiho i Anhel Nevado, dok je četvrti sudija Rikardo de Burgos.

Manzano je već sudio Portugalu tokom 2018. godine u meču kvalifikacija protiv Luksemburga, kada su Ronaldo i drugovi slavili 2:0, dok je u Španiji poznat i po incidentu sa Mesijem koji je odbio da se rukuje sa Manzanom posle meča Barselone i Đirone, smatrajući da namerno oštećuje njegov tim.

Pred meča sa Srbijom, Portugalci će gostovati u četvrtak Ircima, gde bi u slučaju trijumfa domaćina, nama i remi odgovarao u Lisabonu.

Autor: novosti.rs

#Portugal

#Srbija

#kvalifikacije

#orlovi

#svetsko prvenstvo