Italijani kradu Stankovića od Zvezde ?

Tako bar može da se zaključi posle teksta koji je, pod oznakom "ekskluzivno", objavio Sport klub.

U tom tekstu se, pored ostalog, navodi sledeće:

Sampdorija je ponovo bacila udicu u želji da angažuje Dejana Stankovića. Šef stručnog štaba Crvene zvezde, početkom nedelje, dobio je konkretan poziv iz Đenove i blizu je odluke da se vrati u Italiju.

Sampdoriji, podestimo, ne ide baš najbolje u Seriji A, kap koja polako preliva čašu je poraz od Bolonje Siniše Mihajlovića, a upravo bi nekadašnji Stankovićev saigrač mogao da bude "krivac" za trenerski transfer. Jer, Miha se "pobrinuo" da Đenovljani ostanu na samo devet bodova iz 12 prvenstvenih nastupa, usled čega su tek 18. u konkurenciji 20 timova koji čine italijansku klupsku elitu.

- Rukovodstvo Sampdorije, posle serije loših rezultata i poraza od Bolonje (1:2), inteziviralo je napore u želji da napokon dovede Dejana Stankovića u Đenovu. Vest sa italijanske obale Tirenskog mora oglasila je i alarm na stadionu Rajko Mitić – čelnici crveno-belih rešeni su da po svaku cenu zadrže igračku legendu i stručnjaka u žiži na klupi - piše Sport klub.

Međutim, Dejan Stanković ima vrlo čvrst ugovor sa šampionom Srbije, sporazum ističe tek za godinu i po dana, na kraju sezone 2022/2023, pa odlazak baš i nije tako lak kao što se to nadaju u Đenovi.

Pomenuti portal, ipak, navodi da su Italijani pred Zvezdinog stratega izneli "ambicizne ideje i konkretan ugovor", te da je, sa druge strane, "rukovostvo šampiona Srbije, rešeno da predupredi bilo kakvu mogućnost o promeni na klupi, angažovalo sve resurse i mobilisalo kompletan kadar u naporima da učvrsti poziciju Dejana Stankovića".

Kako saznaje Sport klub, Italijani "nisu oročili ni rok za konačno izjašnjenje i dolazak potencijalno novog trenera iz Srbije".

Podsetimo, Sampdorija je početkom 2021. želela Zvezdinog stratega, to se, kao što je poznato, nije realizovalo, ali "serija loših rezultata uslovila je hitnu reakciju klupskog menadžmenta i povratak predsednika iz Dubaija".

Da li će Roberto D’Aversa ostati na klupi Đenovljana, ili će se ostvariti sve snažnija želja uprave da se angažuje Dejan Stanković, ne zavisi, naravno, samo od Sampdorije, već pred svega od - Crvene zvezde. A tamo, ni zvanično, ni nezvanično, niko i ne pomišlja na prevremeni rastanak sa strategom pod kojim crveno-beli i ove godine imaju značajnu ulogu na evro-sceni, a o borbi za odbranu titulu u Srbiji da i ne govorimo.

Autor: Novosti.rs

#crvena zvezda

#dejan stanković

#fudbal