Više sreće nego pameti? 🤔

I pored još jednog velikog neuspeha i činjenice da će propustiti 5. Evropsko prvenstvo u nizu, Srbija je sinoćnim bodom protiv Mađarske uspela da se izbori za ostanak u 2. šeširu na predstojećem žrebu kvalifikacija za SP u Kataru.

IZVOR: YT / Sport Klub

Na taj način Srbija bi trebalo da ima lakši put, s obzirom da sigurno izbegava protivnike iz svog šešira, a to su: Švajcarska, Poljska, Švedska, Vels, Austrija, Ukrajina, Turska i Slovačka. Za poslednje mesto u 2. šeširu bore se Rusija, Rumunija, Republika Irska i Norveška.

IZVOR: YT / Sport Klub

S obzirom da su Rusi trenutno na toj 20. poziciji, potreban im je remi u sredu protiv Srbije u Beogradu kako bi zadržali svoje mesto u 2. šeširu.

Da podsetimo, žreb će se održati 7. decembra, dok će kvalifikacije početi 24. marta i završiti se 16. novebra 2021. Sve utakmice biće odigrane u 4 reprezentativna termina.

Na završni turnir plasiraće se samo prvoplasirane selekcije iz svih kvalifikacionih grupa, dok će 10 drugoplasiranih selekcija zajedno sa još 2 selekcije iz Lige nacija igrati baraž.

Iz baraža će samo 3 reprezentacije ići na mundijal, jer će 12 selekcija biti podeljeno u 3 grupe po 4 ekipe, od kojih će samo pobednici tih grupa izboriti plasman.

Ovo sve znači da će put do Svetskog prvenstva biti značajno teži nego što je bio put do EURA, tako da žal za propuštenom šansom Srbije da se nađe na nekom velikom takmičenju ostaje još veći.

Autor: redportal.rs

#Srbija

#fudbal

#kvalifikacije

#munijal

#reprezentacija

#svetsko prvenstvo