Danski fudbaler nakon zastoja srca želi ponovo da zaigra

Kristijan Eriksen ne može više da igra u Italiji pošto mu je zbog srčanog zastoja ugrađen aparat za pokretanje srca (defibrilator), a ukoliko želi da se vrati fudbalu - to će morati da učini u nekoj drugoj zemlji. ⚽

Nerazuri mu neće praviti problem i voljni su da ga puste već u januaru, a sada se pojavila informacija da je za njegove usluge zainteresovan Ajaks, piše Mondo.

Već je igrao za klub iz Amsterdama i oni imaju iskustva sa defibrilatorom pošto ga nosi i Dejli Blind, doduše njihov problem nije i identičan.

Korijere delo Sport prenosi da je Ajaks zainteresovan da dovede Eriksena ako se ispostavi da neće imati nikakvih poteškoća u budućnosti, što znači da ga čekaju dugi lekarski pregledi i brojne provere.

Eriksen inače ima ugovor sa Interom do juna 2024. godine i planiraju da ga prodaju "ispod cene" u januaru, a ukoliko ne uspeju u tome - razmisliće o raskidu ugovora kako bi mogao da ode bez obeštećenja.

Uostalom, to su uradili i sa Naingolanom i Marijom koji su bili potpuno zdravi, pošto im je budžet za plate "nategnut".

Sjajni vezista je inače kao dete stigao iz Danske u Ajaks i za "kopljanike" odigrao 163 utakmice i upisao 32 gola i 65 asistencija, da bi potom 2013. godine prešao u Totenhem. Od januara 2020. je u Interu.

Ako pojača Ajaks, njihov napad u kome već imaju Tadića, Bergvajsa, Alera i Antonija će postati još moćniji.

pročitajte još

Eriksen OPERISAN!

Autor: mondo.rs

#Ajaks

#Kristijan Eriksen

#fudbal

#inter