Najboljem svetskom teniseru uručen pehar pre početka turnira

Novak Đoković je opet najbolji! Da, ovo smo imali priliku mnogo puta da čujemo do sada i mnogo je lepo. Novak Đoković će biti prvi igrač na ATP listi i na kraju ove godine, bez obzira na rezultat završnog turnira u Londonu što će ga značajno približiti rekordu ukupnog broja nedelja provedenih na prvom mestu!

Pre 9 nedelja Nole se izjednačio sa legendarnim Pitom Samprasom, a danas je svega na 15 nedelja daleko od vlasnika apsolutnog rekorda, Švajcarca Rodžera Federera. Da bi Nole stigao Federera, potrebno mu je da drži prvo mesto do 1. marta 2021. godine. Time će provesti potrebnih 16 nedelja na prvom mestu i postati neprikosnoveni vladar još jednog od mnogih rekorda koje je oborio.

Na ATP listi Nole nije u dramatičnoj prednosti, ali u svakom slučaju ona može da se nazove pristojnom. Trenutno sa 11.830 ATP poena beži Rafaelu Nadalu za 1.980 bodova, a Dominiku Timu za 2.705. Daleko iza ove vodeće trojke je Danil Medvedev sa 6.970 bodova, dok je na petom mestu Rodžer Federer koji ima 6.630. Ispod su Cicipas, Zverev, Rubljev, Švarcman, Beretini, itd.

Na završnom turniru nema Rodžera Federera, a deluje da Švajcarac u 40. godini života značajno gubi tempo. Učestvuju Novak, Medvedev, Zverev i Švarcman u grupi Tokio 1970, kao i Nadal, Tim, Cicipas i Rubljev u grupi London 2020.

IZVOR: TW / @ATPMediaInfo

Autor: redportal.rs

#ATP tour

#Nadal

#Novak Đoković

#atp

#federer

#nole

#novak

#tenis