Najvatreniji navijači Zvezde pomirili se sa igračem i upravom kluba

Nikola Kalinić se danas u toku dana obratio javnosti sa porukom izvinjenja jer su njegove reči pre 2 godine pogrešno prenete, pa je formiran pogrešan utisak o njegovim stavovima po pitanju Kosova i Metohije, kao i o njegovom patriotizmu.

Kalinić je istakao da smatra Kosovo i Metohiju sastavnim delom Srbije, za razliku od tadašnjeg stava koji je prenet, a glasio je da Kosovo odavno nije srpsko i da treba što pre prihvatiti tu činjenicu.

Nikola je tada bio igrač Fenerbahčea, a najvatrenije pristalice Zvezde su tada sasule niz uvreda na račun svog bivšeg košarkaša. Kada se Kalinić ovog leta vratio u redove crveno-belih, "delije" su žestoko zamerile klubu što ga je doveo u ekipu, tvrdeći da niko ko vređa srpski narod i crkvu ne može da brani boje Crvene zvezde.

Nakon današnjeg objašnjenja Nikole Kalinića, ali i velikodušnog poteza, kojim je odlučio da svoja mesečna primanja donira Srpskoj pravoslanoj crkvi za pomoć nekoj od ugroženih porodica na Kosovu i Metohiji, "delije" su omekšale svoj stav prema igraču. Kalinić je istakao da njegov patriotizam i ljubav prema zemlji nikada nisu bili uputni i podsetio je na svoje uvek požrtvovane partije i izgaranje u reprezentaciji za zastavu i grb Srbije.

Stoga su vatrene pristalice šampiona Srbije i ABA lige su odmah izdale saopštenje, u kome su izrazile uverenje da se radi o iskrenom potezu popularnog Kaline.

- "Delije" su prepoznale dobru volju današnjim gestom koji je izrečen i nadamo se iskrenim pokajanjem. Shodno tome, pozivamo sve "delije" da dođu u Arenu i podrže naše igrače u evroligaškoj utakmici - stoji u saopštenju navijačke grupe.

Međutim, oni su upozorili kako Nikolu, tako i sve ostale sadašnje i buduće igrače Zvezde, ali i članove uprave, da neće tolerisati slične ispade kada se radi o vređanju nacionalnih i verskih osećanja srpskog naroda.

- Sada i zauvek skrećemo pažnju da niko nikada neće biti dobrodošao u Zvezdu ako priča loše o Srbiji, crkvi, Zvezdi, Delijama! Crvena zvezda je ideologija! Poslednje upozorenje upravi da sledeći igrač koji dođe, a ideološki je nepodoban, biće znak da budemo protiv iste. Bez mogućnosti za kompromisom - zaključile su "delije".

Autor: redportal.rs

#Kalinić

#delije

#nikola kalinić

#zvezda kk