Svedočenje velikog rivalstva

Stric i nekadašnji trener Rafaela Nadala Toni opet je pričao o Novaku Đokoviću! Stručnjak koji sada radi sa Feliksom Ože-Aljasimom se osvrnuo i na novu generaciju koja želi da zameni "veliku trojku", piše Mondo.rs.

On je istakao da se nekada tenis igrao mnogo više taktički, dok je sada sve u brzini i što bolje servisu. Kao što smo videli kod Danila Medvedeva kada igra sa Novakom, sada se napada i drugim servisom!

- Danas postoji koncept u kome se napada i drugim servisom, igra je brža nego ranije. Kada smo Rafael i ja počeli moglo je više da se igra na zemlji, pogotovo sa Korijom, Gaudijom, teniserima koji su se borili za svaki poen. Bilo je više strategije. Danas je strategija u brzini, ranije su igrači više mislili. Sada teniseri hoće da treneri misle umesto njih - istakao je Toni Nadal.

On se dotakao dva najveća rivalstva "Bika sa Majorke", a istakao je da je sa Federerom Nadal uvek imao jasnu prednost!

Rafael Nadal je na Federerov bekend udarao loptu malo više i to nam je donelo malo prednosti. Kada je Đoković u pitanju, sa njim je uvek bilo komplikovanije, jer je teško igrati sa njim.

A zašto je teško? Jer Novak uvek nađe način da bude bolji od svog rivala, a takav osećaj prati njegove protivnike čak i kada vode! Na US Openu je Rafael Nadal pobedio srpskog tenisera davne 2013. godine, a tada je imao mnogo problema!

Ako dobro otvoriš meč, on ga otvori još bolje. poslednji put kada ga je Rafa poedio na US Openu došao je do mene i rekao mi: 'Šta da radim? Moram da igram jako čisto.

Autor: mondo.rs

#Nadal

#djokovic

#novak

#tenis