Udovičić: Jedinstveno mesto druženja i promocije sportskih vrednosti!

Prilikom zvaničnog otvaranja ovogodišnjeg sajma mnogobrojnim prisutnim ljubiteljima sporta, sportskim radnicima i sportistima obratili su se ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković i predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović.

- I ove godine okupili smo ceo sistem srpskog sporta sa istim ciljem kao i u prethodnoj deceniji, da pored promocije sportskih vrednosti i rezultata, kroz igru i edukaciju motivišemo sve, a pre svega najmlađe da se bave sportom i postanu deo najuspešnije sportske porodice u regionu. U periodu koji je iza nas, sa ponosom možemo reći da smo još jednom dokazali da smo sportska nacija, da je Srbija zemlja sporta i velikih šampiona. Nismo odustali i nismo se predali, država je pružila nikad veću podršku sistemu sporta, a nagrade za osvajače medalja su udvostručene u odnosu na Olimpijske igre u Londonu 2012. godine, i isplaćene su u rekordnom roku. Naši olimpijci su osvojili rekordnih devet medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju, a naši paraolimpijci su osvojili dve zlatne, tri srebrne i jednu bronzanu medalju. Zajedno smo postigli uspehe za poštovanje i ponos i dokazali da smo deo sistema koji se pokazao kao najbolji kad je bilo najteže - istakao je u svom obraćanju ministar Udovičić, kako prenosi Pink.rs.

Tokom ovogodišnjeg Sajma sporta, koji se po prvi put održava na otvorenom prostoru, posetioci će biti u prilici da se oprobaju u brojnim sportovima i druže sa aktuelnim olimpijskim, paraolimpijskim, svetskim i evropskim šampionima.

- Svima koji izdvoje svoje vreme i posete Sajam sporta, a pogotovo našim najmlađim budućim šampionima, želim da uživaju i iskoriste priliku da se oprobaju u što većem broju sportova. Nikad nije kasno da zavolite sport, zato budite šampioni, izađite na teren sa svojim drugarima, to je uvek najbolji izbor koji možete doneti, budite sigurni - poručio je najmlađim posetiocima Sajma ministar Udovičić.

Autor: Pink.rs / redportal.rs

#Sport

#sajam sporta

#vanja udovicic