Crveno-beli objasnili zašto su zatražili odlaganje utakmice

Partizan i Crvena zvezda odigrali su 165. večiti derbi i nakon remija od 1:1 podelili bodove. Crno-beli su zadržali prednost od 2 boda u odnosu na najvećeg rivala i već danas u oslabljenom sastavu igraju protiv Mladosti iz Lučana.

Sa druge strane igrače Crvene zvezde je "pokosio" stomačni virus, pa su zatražili odlaganje meča protiv Voždovca i dobili odobrenje.

To je izazvalo burnu reakciju trenera crno-belih Aleksandra Stanojevića koji je istakao kako liga nije ravnopravna prema klubovima naročito zbog odlaganja meča Crvene zvezde 2. put od početka sezone, kojoj se, kako kaže, na taj način "namešta" titula.

Stanojević ističe kako će Partizan igrati u oslabljenom sastavu bez 6 igrača i da su utakmice nakon odigranog derbija veoma teške, ali uprkos zgusnutom rasporedu, poteškoćama i povredama igrača nisu zatražili odlaganje meča kao večiti rival.

Iz crveno-belog tabora nisu ostali dužni treneru crno-belih, pa su se oglasili sledećim saopštenjem:

- Desetorica igrača, od kojih 2 golmana imali su prethodnih dana problem sa pomenutim virusom, dok su trojica van stroja zbog povrede, te je zbog toga klub smatra da je prirodno i očekivano da se meč odloži.

- Naš klub je prikupio svu potrebnu dokumentaciju i poslao Zajednici Superlige koja je prihvatila zahtev za odlaganje. Nadamo se da će se ubrzo situacija popraviti i da ćemo već za meč sa Novim Pazarom konsolidovati redove i da će fudbaleri spremno dočekati taj duel, a naš medicinski tim čini maksimalne napore da se to i desi - navodi se u saopštenju Crvene zvezde. 

Pogledajte burnu konferenciju Aleksandra Stanojevića o kojoj se priča:

IZVOR: YT / FK Partizan Beograd

Autor: redportal.rs

#crvena zvezda

#derbi

#konferencija

#odlaganje meca

#partizan

#saopstenje