Trener crno-belih sumirao je utiske nakon derbija i zahvalio se navijačima

Crveno-beli uspeli su da odnesu 1 bod sa vrelog terena stadiona iz Humske nakon odigranog 165. večitog derbija protiv Partizana.

Gubila je Zvezda od 36. minuta kada je Natho majstorski pogodio gol sa više od 20 metara i doneo crno-belima radost i prednost od 1:0. A onda su crveno-beli u 84. minutu postigli gol za izjednačenje i uspeli su da sačuvaju priključak na tabeli koja i dalje iznosi 2 razlike.

Foto: redportal.rs/M.V.

Trener crveno-belih Dejan Stanković sumirao je utiske nakon odigranog meča:

- Kontrolisali smo utakmicu do primljenog gola, ali to je derbi, ne znaš šta će da prelomi, sitnica ili neki detalj, ne uđeš u blok, ostaviš slobodan šut, a tu si bio. Neće krupna stvar da odluči derbi, odlučiće ovakve sitnice, tako je i bilo. Momci su stvarno izgledali  fenomenalno do tog gola. U 2. poluvremenu smo ubacili još jednog napadača, trebao je da uđe Živković, ali se povredio na zagrevanju ili obnovio malu povredu koju je imao protiv Brage, nije mogao da uđe. Drago mi je što je u igru ušlo naše dete, Lazetić, kao i što je Eraković počeo utakmicu, ali i što je Stanić zaigrao. Ponosan sam na njih - istakao je šef stručnog štaba crno-belih i zatim nastavio:

Foto: redportal.rs/M.V.

- Svi koji su igrali su želeli da mi odavde ne odemo poraženi, u tome smo i uspeli. Čestitam našim momcima, nisu odustajali do poslednjeg momenta. Ne može niko da bude zadovoljan nerešenim rezultatom, ako gledamo kako su se odvijale stvari i da smo kontrolisali prvo poluvreme. Bili smo bolji do gola u prvom poluvremenu, oni u drugom u nekim detaljima, imali i dve šanse, takođe i mi prečku i jedan na jedan sa golmanom. Bilo je izjednačeno i golovi su postizani kada smo mi najmanje očekivali za njih, kao i oni za nas - rekao je Stanković.

Foto: redportal.rs/M.V.

Osvrnuo se Stanković i na sjajnu podršku navijača Crvene zvezde.

- Zajedno sa nama i navijači su verovali, davali nam vetar u leđa, pojačavali navijanje i pevanje. Bez njih nema nas. Čestitke večitom rivalu na fer i korektnoj borbi. Treba imati karakter, moramo malo da ojačamo u duelima, dugoj lopti, što oni dosta dobro rade. Idemo dalje, hvala svima, već za par dana nas očekuje naredna utakmica, ovaj derbi ide u istoriju, a mi idemo da pišemo novu - zaključio je Stanković.

Foto: redportal.rs/M.V.

Autor: redportal.rs

#crvena zvezda

#dejan stankovic

#remi

#veciti derbi