Najefikasniji Srbin svih vremena pokazao kako se postaje besmrtan

Sinoć su mnogi ljubitelji fudbala u Srbiji razočarano promenili kanal odmah nakon nesrećne završnice meča u Dablinu, kada je Srbija autogolom za izjednačenje ispustila 2 boda iz šake.

Međutim, uprkos tom gorkom utisku sa kraja utakmice, ni jednom pravom navijaču Srbije nije moglo da promakne lice Aleksandra Mitrovića, na kome su bile evidentne posledice povrede zadobijene u meču protiv Luksemburga u Beogradu.

Foto: TV Nova S /Printscreen

Javnost je bila uznemirana već scenama na terenu stadiona Rajko Mitić te večeri 4. septembra, a naročito nakon informacije da je Mitrović nakon meča morao da ide na specijalne preglede u Kliničkom centru.

Svesni da povreda nije ni malo bezazlena, svi su očekivali da Mitrogol propusti meč protiv Irske, ili u najmanju ruku utakmicu počne sa klupe za rezerve.

Povreda jagodične kosti je toliko ozbiljna stvar da je ona mogla, da je došlo do novog udarca, ugroziti kako karijeru, tako i lagodan život i vid na levom oku golgetera.

Zbog svega ovog, svi su bili iznenađeni kada su videli Mitrovića u startnoj postavi, a selektor Stojković je nakon meča istakao neverovatnu želju golgetera da pomogne svojim saigračima u još jednom teškom meču na putu ka Svetskom prvenstvu u Kataru.

- Neverovatno je sa kolikom on željom i voljom igra. To je i večeras pokazao. Retko koji igrač bi sa tom vrstom povrede uopšte pomislio da izađe na teren, a kamoli da odigra meč. To zaslužuje apsolutan respekt. Borio se fenomenalno, iako je rizikovao težu povredu. To je vrlo nezgodna povreda. Kao i on, svi su pružili ono što sam tražio od njih. Imam punu satisfakciju našim stilom igre. Želimo da igramo napadački, na gol više, bez bojazni od imena protivnika ili od terena. Srbija mora da igra ovakav fudbal, mislim da to i navijači prepoznaju - zaključio je Piksi.

Mitrović je trenutno najbolji strelac kvalifikacija, sa istim brojem golova kao i Memfis Depaj, ispred Levandovskog, Ronalda, Lukakua i mnogih drugih velikana evropskog fudbala. Sinoć nije uspeo da matira neverovatno talentovanog golmana Irske Gejvina Bazingu, ali je još jednom pokazao kako se igra, bori i žrtvuje za dres reprezentacije. U tom smislu može biti samo uzor i neiscrpna inspiracija za sve buduće naraštaje.

Aleksandar Mitrović još jednim potezom je sebe uklesao u red besmrtnih legendi srpskog sporta. Kapa dole majstore i hvala u ime svih vernih navijača reprezentacije Srbije!

Autor: redportal.rs

#Reprezentacija Srbije

#Srbija

#aleksandar mitrović

#mitro

#mitrogol

#mitrovic