Pogledajte koliko para fudbaler mora da uplati u humanitarne svrhe

Pred veliki meč za fudbalsku reprezentaciju Srbije u kome će se protiv Škotske boriti za plasman na Evropsko prvenstvo nakon 20 godina pauze, rešila se jedna velika nefudbalska saga koja je opterećivala naš nacionalni tim.

Naime, mlada nada srpskog fubala Luka Jović priznao je krivicu za prekršaj mere samoizolacije koji je počinio kada je u martu došao u Beograd iz Madrida.

Iako su njegovi advokati postupili drugačije, Luka je zamolio Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu koje ga tereti da prema njemu bude primenjena mera oportuniteta.

To znači da će Luka u humanitarne svrhe uplatiti iznos od 3.500.000 dinara nakon čega će Tužilaštvo prekinuti gonjenje protiv njega.

Fudbaler je izjavio da je zbog poslovnih i privatnih obaveza bio u lošoj komunikaciji sa svojim braniocima koji su odbili pomenuti predlog Tužilaštva, nakon čega im je otkazao punomoćja i angažovao novog branioca.

Tužilaštvo će za početak odložiti krivično gonjenje, dok Luka Jović ima rok od mesec dana da pomenutu sumu uplati u humanitarne svrhe.

Autor: redportal.rs

#Srbija

#fss

#fudbal

#jovic

#luka

#reprezentacija