Rodžer Federer biće podvrgnut još jednoj operaciji kolena

Švajcarski teniser Rodžer Federer biće podvrgnut još jednoj operaciji kolena nakon što ga je povredio tokom sezone na travi, a zbog rehabilitacije će propustiti Otvoreno prvenstvo SAD, javljaju agencije.

- Biću na štakama mnogo nedelja, a zatim i mesecima van igre - poručio je Federer.

Četrdesetogodišnji Švajcarac je, u video snimku objavljenom na svom Instagram nalogu, rekao da su mu lekari savetovali operaciju da bi se osećao bolje.

- Naravno da će na neki način biti teško, ali istovremeno znam da je to ispravno jer želim da budem zdrav i da kasnije trčim okolo - rekao je 20-struki grend slem šampion.

Kako piše Kurir, Federer je već imao imao je dve operacije kolena 2020. posle kojih je usledila pauza zbog rehabilitacije, a na tren se vratio u akciju u martu - 13 meseci nakon što je prošle godine napustio polufinale Australian Opena. Sa Otvorenog prvenstva Francuske povukao se prošlog meseca uprkos pobedi u meču 3. kola da bi se pripremio za sezonu na travi i pokušao da osvoji rekordnu devetu titulu na Vimbldonu, ali ga je u četvrtfinalu pobedio Hubert Hurkač. Federer je propustio i Olimpijske igare u Tokiju.

- Želim da sebi dam tračak nade da se vratim na tur u nekom obliku. Realan sam, nemojte me pogrešno shvatiti, znam koliko je trenutno teško u ovim godinama uraditi još jednu operaciju i pokušati, ali želim da budem zdrav i proći ću proces rehabilitacije - poručio je Federer na Instagramu.

Autor: kurir.rs

#rodžer federer

#tenis

#teniser