Šanse za prolaz 50 - 50

Fudbaleri beogradskog Partizana u sredu od 21 čas na domaćem terenu u Beogradu dočekuju ruski Soči u okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencije. Pred taj ključni duel za crno-bele za medije je govorio trener ekipe Aleksandar Stanojević.

U prvom duelu u Rusiji bilo je 1:1, pa je srpskom predstavniku u sredu na stadionu u Humskoj potreban trijumf za prolaz dalje.

- Igramo evropsku utakmicu pred svojim navijačima. Samo nas pobeda vodi dalje, pa ćemo tako i pristupiti meču. Živković ima problema zbog pada tokom prve utakmice. Ostali su spremni, Miljković i Obradović su se priključili i oni su u konkurenciji. Ne znamo da li je Miljković spreman da bude u 11. Lutovac je odlično odigrao do sada, imam poverenja u njega, ofanzivniji je i realnije je da on počne - izjavio je Aleksandar Stanojević.

- Što se tiče protivnika, Soči može u napadačkoj trojci da promeni igrače, sve ostalo će biti slično ili isto. To su igrači približnog ili istog kvaliteta. Mislim da samo ta ofanzivna krila mogu biti izmene, ali ništa posebno. Iako mi ovde mislimo da smo mi najbolji na svetu i da smo favoriti, oni dolaze iz vrlo jake lige. Imaju jake utakmice i mislim da su šanse 50:50. Soči je dobra ekipa, ali na našem terenu mislim da smo ipak u prednosti“, rekao je trener Partizana.

IZVOR: YT / FK Partizan

Stanojević se o rivalu informisao i putem razgovora sa Markom Nikoliće, trenerom moskovske Lokomotive.

- Vežbaćemo penale, znam kako ćemo ih izvoditi. Moramo i to da radimo, sve se vežba u fudbalu. Čuo sam se sa trenerom moskovske Lokomotive Markom Nikolićem pre prve utakmice, baš dosta dugo smo pričali, a sada smo se u Beogradu videli i pričali smo. Sa njegove strane, dao mi je lepu rečenicu: ‘Čak i kada misliš da Soči nije opasan i da ga imaš, on postigne gol.’ Ne možemo da se opuštamo, ali verujem da ćemo uspeti da prođemo - rekao je Stanojević.

Ukoliko Partizan u sredu bude bolji, u poslednjem, četvrtom kolu kvalifikacija za LK igraće protiv boljeg iz duela Santa Klara – Olimpija Ljubljana. Trener slovenačkog predstavnika je nekadašnji šef struke crno-belih Savo Milošević.

Autor: redportal.rs

#Soči

#konferencija

#partizan

#stanojevic