Reprezentacija na 1. mestu

Najveća mlada slovenačka i NBA zvezda Luka Dončić uprkos napornoj i izazovnoj sezoni u najjačoj ligi sveta bez razmišljanja se odazvao pozivu reprezentacije za nastup u kvalifikacijama na Olimpijskim igrama.

Na užarenom domaćem terenu Litvanaca, na krilima ovog sjajnog košarkaša, Slovenija je uspela 1. put da se plasira na Olimpijske igre, a zatim je na dvonedeljnom takmičenju u Tokiju osvojila visoko 4. mesto i dobila titulu reprezentacije koja je najpravila senzaciju i najveće iznenađenje na najvećoj sportskoj smotri na svetu.

Poznato je da pojedini NBA klubovi "zabranjuju" svojim igračima da nastupaju za reprezentaciju, ali to nije slučaj u Dalasu.

IZVOR: TW / @dallasmavs

Luku je odmah po dolasku iz Tokija sačekao ugovor vredan neverovatnih 207 miliona dolara u narednih 5 godina.

Koliko je Dončić bitna figura u Dalasu pokazuje i postupak vlasnika Marka Kjubana, klupske legende Dirka Novickog i trenera Džejsona Kida koji su se pojavili u Ljubljani, pa tamo održali konferenciju za medije na kojoj je obelodanjeno da najtalentovaniji košarkaš današnjice ostaje u Teksasu.

- Ja ću igrati za Sloveniju - jasno i glasno rekao je Dončić pred vlasnikom kluba i tako mu do znanja stavio svoj uslov.

O potpisivanju novog ugovora Luka je rekao:

- Još uvek ne znam šta da kažem. Nikada nisam mogao ovo da zamislim. Oduvek sam želeo da proužim saradnju sa Dalasom, nikada se nisam dvoumio. Hvala i mojim roditeljima što su me poslali u Španiju kada sam bio veoma mlad. Bilo je teško na početku, ali lakše kada sam naučio jezik", kazao je Dončić u Ljubljani - zaključio je 21-godišnji košarkaš.

Slovenački košarkaš je prethodne sezone prosečno beležio 27,7 poena, 8 skokova i 8,6 asistencija. 👏

Autor: redportal.rs

#NBA

#danas

#luka doncic