Ništa od dugo očekivanog regionalnog derbija

Fudbaleri Crvene zvezde završili su ovogodišnji san o Ligi šampiona nakon što su u 3. kolu eliminisani od strane moldavskog Šerifa sa minimalnim porazom od 1:0, ali dovoljnim da šansu u Evropi traže preko niže rangiranog takmičenja.

View this post on Instagram

A post shared by FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk)

IZVOR: IG / @crvenazvezdafk

Mnogi su očekivali lak prolaz protiv moldavskog protivnika i spektakularan regionalni derbi Crvene zvezde i Dinama iz Zagreba koji se čeka gotovo 20 godina!

Kako od toga nema ništa, crveno-beli su dobili protivnike u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope, pa ih tako 19. i 26. avgusta očekuje 180 minuta igre protiv rumuskog prvaka Kluža.

Neće fudbaleri iz Ljutice Bogdana imati lak zadatak s obzirom da na drugoj strani imaju atraktivnog protivnika koji je kvalitetniji od prethodnog i odlično je započeo sezonu u domaćem prvenstvu za razliku od srpskog kluba.

Kluž je uz dosta muke prošao Borac iz Banjaluke u 1. rundi kvalifikacija za Ligu šampiona, da bi u 2. kolu lakše izbacili Linkoln (4:1). Ispali su u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Jang bojsa, iako su pružili odličan otpor u prvom meču (1:1). U revanšu su Švajcarci bili moćniji i slavili su 3:1.

Crvena zvezda će protiv Kluža u 1. meču biti domaćin.

Poslušajte izjavu Dekija Stankovića na konferenciji za medije:

View this post on Instagram

A post shared by FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk)

IZVOR: IG / @crvenazvezdafk

Autor: redportal.rs

#Liga Evrope

#Poraz

#crvena zvezda

#fudbal

#kluz

#liga sampiona

#serif