Dominacija 😎

Olimpijski komitet Srbije završio je svoju ekspediciju u Tokiju i to osvajanjem rekordnih 9 medalja, od kojih su 3 zlatne, 1 srebrna i 5 bronzanih.

Ovim bilansom naša zemlja je na 1. mestu sa najviše osvojenih medalja na Olimpijskim igrama u odnosu na region i ušla je u 25 najboljih država na svetu.

Ovo su naši Olimpijski šampioni:

View this post on Instagram

A post shared by Geografski kutak (@geokutak)

IZVOR: IG / @geokutak

Kda su u pitanju države regiona, počnimo od Hrvatke.

Hrvatska je osvojila ukupno 7 medalja. Tri zlatne medalje su im doneli Matea Jelić u tekvondou, braća Valent i Martin Sinković u veslanju i Mate Pavić i Nikola Mektić u teniskom dublu. Tonči Stioanović doneo je bronzu u jedrenju, a Tin Srbić je sve iznenadio srebrom u gimnastici. Bronze su im doneli Damir Martin u veslanju i Toni Kanaet u tekvondu.

Slovenciu su prvi došli do 3 zlata preko Primoža Rogliča u biciklizmu, Tanje Ganrbret u sportskom penanju i Benjamina Savšeka u kanuu. Sjajan je to uspeh za njih uz srebro Tine Trstenak u džudou i bronzu Tadeja Pogačara u biciklizmu, tako da su ukupno osvojili 5 medalja.

Makedonci su se radovali srebru Dejana Georgijevskog u tekvondu, a Bosna i Hercegovina i Crna Gora su ostali bez medalja.

Autor: redportal.rs

#Srbija

#medalje

#olimpijske igre

#olimpijski komitet

#region