Srpski teniser imaće 2 velike prepreke na putu do zlata

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković na odličnom je putu da osvoji zlato i to u 2 konkurencije sinlgi i miks-dublu na Olimpijskim igrama.

Od početka turnira činilo se da Nole lako ide iz meča u meč s obzirom da nijednom protivniku do polufinala nije dozvolio da osvoji set. Ipak, danas ga očekuje nešto drugačiji dan - Finale pre finala sa ozbiljnim i dobro poznatim rivalima! 😬

Novak uskoro izlazi na teren i od 9.40 časova počinje pohod na finale i 1. Olimpijsko zlato, a sa druge strane mreže stajaće Nemac Aleksandar Zverev sa istom željom i motivom.

Nole ima dobar skor protiv nemačkog tenisera u međusobnim duelima. Ima prednost od 6 pobeda i samo 2 pretrpljena poraza,ali ipak svaki meč sa Zverevim, koji je 5. teniser sveta, je težak i neizvestan.

Njih dvojica su ove godine odigrali četvrtfinale na Australijan openu u kome je Nole slavio u 4 seta (6:7, 6:2, 6:4 7:6).

Novaka samo 1 sat nakon singla očekuje polufinale u mešovitim parovima sa Ninom Stojanović. Njihovi protivnici su Rusi Jelina Vesnina i dobro poznati Aslan Karacev, koji je Noleta razbio u polufinalu Serbia opena. Njih dvojica su odigrala 2 meča i obojica imaju po 1 pobedu. Nole ga je pobedio u polufinalu Australijan opena, a potom u finalu osvojio 9. Grend slem u Melburnu.

Srećno, Nole! Držimo palčeve! 🍀

Autor: redportal.rs

#Tokio

#aleksandar zverev

#novak djokovic

#olimpijske igre