Kompletni završili pripreme i ušli u Olimpijsko selo

Muška 3x3 reprezentacija Srbije završila je poslednji deo priprema za nastup na Olimpijskim igrama i "uselila" se u Olimpijsko selo, preneo je danas Košarkaški savez Srbije.

Grad Karacu su reprezentativci Srbije napustili u utorak, a za Beograd su se vratili Marko Savić i Stefan Kojić, uz trenere Marka Ždera, Danila Lukića, i fizioterapeuta Dušana Sajića.

U ponedeljak uveče je Dušan Domović Bulut krenuo iz Beograda put Japana, a reprezentaciji se pridružio sinoć u Olimpijskom selu.

Ostali članovi ekipe su stigli u Tokiju u poslepodnevnim časovima, a to su Dejan Majstorović, Aleksandar Ratkov, Mihailo Vasić, uz selektora reprezentacije Gorana Vojkića.

Reprezentacija Srbije svoje prve mečeve igra u subotu protiv Kine (od 5.00 po srednjeevropskom vremenu) i protiv Holandije (od 8.25).

U istim terminima 3x3 reprezentacija će igrati i u nedelju i ponedeljak preostale mečeve u preliminarnoj fazi.

Posle takmičenja po jednokružnom bod sistemu, odnosno sedam odigranih utakmica, dve prvoplasirane ekipe direktno će se plasirati u polufinale, dok će se timovi od trećeg do šestog mesta razigravati za preostala dva mesta u polufinalu.

Autor: beta.rs

#Olimpijada

#Srbija

#Tokio

#basket reprezentacija

#basketaši