Posle 50 godina čekanja

NBA liga ima novog šampiona! To je tim Milvokija! Noćas su Baksi u 6. utakmici velikog finala pobedili Finiks rezultatom 105:98 i tako došli do 4. pobede i prve šampionske titule posle 50 godina!

IZVOR: TW / @Bucks

Utakmica je bila jako neizvesna, kao i cela serije dve najbolje ekipe NBA lige. Posle prve deonice delovalo je da će Milvoki lako doći do pobede, ali su gosti u 2. deonici odigrali sjajno i na poluvreme otišli sa prednošću.

Baksi su u 3. periodu došli do izjednačenja i sve je stalo u poslednju deonicu. A onda je Janis Adetokunbo pokazao kakav je igrač. Vodio je kroz celu seriju Grk svoj tim, a noćas je postigao neverovatnih 50 poena!

IZVOR: YT / MLG Highlights

Kako je samo loše delovalo sve za Bakse kada se u finalu konferencije Janis uhvatio za koleno. Slutilo se na najgore, Baksi su bili pred ispadanjem a onda se ispostavilo da Grk nije teže povređen i da će igrati.

I pokazalo se koliko Janis znači ekipi, najbolji igrač plej-ofa vukao je ka tituli svoj tim. Gubili su u finalu sa 2:0, ali su potom napravili seriju od 4 vezane pobede i došli do prve titule svog kluba posle 50 godina!

Janis je ispisao istoriju noćas sa 50 poena, simbolično za 50 godina čekanja. Milvoki je ispisao istoriju, NBA ima novog šampiona. Svet ima novog kralja, Janisa Adetokunba!

Autor: redportal.rs

#Finiks

#NBA

#milvoki

#prsten