Bivši reprezentativac rekao da je kraj

Nekadašnji reprezentativac Srbije i miljenik Partizanovih navijača Milenko Tepić završio je karijeru u 35. godini.

On je poslednju sezonu igračke karijere proveo u Megi, a nakon što je odlučio da završi sa profesionalnom karijerom prihvatio je ponudu da ostane u redovima Mege i postane Tim menadžer.

- Samu odluku da završim igračku karijeru nisam doneo lako, ali sa druge strane, kada mi je uprava Mege ponudila da ostanem u klubu na poziciji tim menadžera, brzo smo stigli do dogovora. U Megi sam godinu dana, ali za to vreme sam samo potvrdio mišljenje koje sam imao i ranije, da se radi o izuzetno organizovanom klubu u kome postoji sistem i gde su svi zaista 24 sata posvećeni igračima i njihovom napretku - izjavio je Tepić.

O novim izazovima koji ga očekuju rekao je:

- Verujem da mi neće biti puno potrebno da se naviknem na novu ulogu pošto sam već upoznat sa sistemom funkcionisanja kluba, uslovima, kao i da sam sa većinom igrača već imao priliku da igram i treniram. Željno iščekujem početak novog poglavlja za mene - završio je Tepić.

Tepić je karijeru počeo u Vojvodini, a onda je prešao u Partizan u kome je igrao u 2 navrata - od 2006. do 2009. i od 2013. do 2015. godine. U inostranstvu je nastupao za Panatinaikos, PAOK, Sevilju, Lijetuvos Ritas, Orlandinu, Brindizi, Vareze i Iraklis.

Najveći uspeh u karijeri mu je osvajanje Evrolige sa Panatinaikosom 2011. godine, dok je u dresu Partizana osvojio 3 titule u ABA lgi, 4 Superlige i 2 Kupa Radivoja Koraća. Sa reprezentacijom Srbije je 2009. godine uzeo srebro na Evropskom prvenstvu u Poljskoj. 

Autor: mondo.rs / redportal.rs

#Kosarka

#kraj karijere

#milenko tepic