Na Olimpijske igre se kreće u subotu

Selektor teniske reprezentacije Srbije Viktor Troicki govorio je o onome što mnoge ljubitelje belog sporta zanima - da li će Novak Đoković učestvovati na Olimpijskim igrama u Tokiju?

Najbolji teniser sveta prvo je saopštio kako je spreman za pohod na zlato u Tokiju koji mu nedostaje, a nakon osvojenog Grend slem turnira Vimbldon izjavio je da nije siguran da li će se pridružiti teniskoj reprezentaciji zbog izostanka publike na Olimpijskim igrama i rigoroznih mera koja očekuju sportiste.

Viktor Troicki je gostujući na televiziji Nova S dao tračak nade navijačima:

- Ja se nadam da će ići Novak i Miomir Kecmanović. Treba da se čujemo u narednim danima, ja verujem da će ići - počeo je Troicki.

- Plan je bio da ide, jako su strogi u Tokiju sa protokolima, celom organizacijom. Puno je pravila, da ne nabrajam sve. Izostanak publike je ogroman udarac, oseti se, ona je deo meča. Oseti se ta atmosfera, publika digne i pomogne. Kada je prazno, imao sam priliku da igram tako tokom korone, jadno je baš. Zaista je velika razlika… Na Novaku je da odluči, podržaću šta god da odluči. Neću ni da spominjem opciju da ne ide, nadam se iskreno da će ići - rekao je Troicki.

Selektor je zatim dodao:

- Putujemo u subotu, Novak će se pridružiti koji dan kasnije, nadam se - rekao je nekadašnji profesionalni teniser.

Autor: redportal.rs

#Tokio

#novak djokovic

#olimpijske igre

#viktor troicki