Naše gore list

Luka Dončić, slovenački košarkaš, najzaslužniji je za prolazak svoje reprezentacije na Olimpijske igre u Tokiju, a na konferenciji za štampu je pomešao srpski i slovenački jezik.

Dončić i drugovi usred Kaunasa preslišali su litvanske košarkaše, te ih u finalu kvalifikacionog turnira porazili sa 96:85, čime su se plasirali na najveće planetarno takmičenje.

Nije Luka briljirao samo u finalnoj utakmici, već tokom čitavog turnira, te je nakon teške sezone sa Dalas Maveriksima i momentalnim reprezentativnim odazivom po ispadanju iz plej-ofa pružio lekciju iz patriotizma.

- Rekao bih da je to zlatna medalja sa Slovenijom. Kada igrate za svoju zemlju, to je nešto veoma posebno. Mada, ne bi mi smetalo ni da osvojim i jedno i drugo - odgovorio je Luka na pitanje o tome šta bi više voleo – NBA prsten ili zlato sa Slovenijom.

Dončić čiji je otac Srbin, pored svojih nadrealnih košarkaških rola, poznat je i kao ljubitelj srpske muzike. Luka na društvenim mrežama često „kači“ pesme poznatih sprskih izvođača, neretko i sam zapeva, a sa saigračem iz Mavsa Bobanom Marjanovićem ima specijalan odnos.

IZVOR: TW / @kalaj_sn

Stoga ne čudi što je na konferenciji za medije u Kaunasu zaboravio reč maternjeg jezika znajući je samo na srpskom.

Autor: sputnik.rs

#konferencija

#luka doncic

#na srpskom

#slovenacki

#srpski jezik