Voleo bi da obori Federerov rekord na Vimbldonu

Novak Đoković je bez mnogo problema obezbedio plasman u 3. kolo Vimbldona.

Posebno zadovoljstvo izaziva kod navijača statistički aspekt meča. Đoković je imao samo 6 neiznuđenih grešaka, a upisao je 9 as udarca. 

- Odigrao sam stvarno dobro i kvalitetno. Veoma sam zadovoljan što sam na minimum sveo broj neiznuđenih grešaka. Nisam izgubio mnogo relija sa osnovnih linija, to je bio ključ. U svakom setu sam uspeo da napravim brejk. Pročitao ga, naterao ga da odigra loptu više. Lakše je reći nego izvršiti na terenu. Sve mi je polazilo za rukom danas. Bio je to težak i nezgodan protivnik za drugo kolo Vimbldona. Uzeo sam ovaj meč ozbiljno kao da je završnica Vimbldona - rekao je Novak i prokomentarisao narednog rivala, Kudlu:

- Imao sam sa Kudlom ovde jedan meč pre nekoliko godina, dobio sam ga u 3 seta. Igra dosta dobro na travi, ima ravne udarce.

Upitan je Novak i da li mu je jedan od ciljeva da obori rekord na Vimbldonu u broju titula.

- Voleo bih. Ako se ne varam, Federer ima 8, ja 5. Ima još dosta da se radi. Ne znam još koliko ću igrati na ovom nivou. Sve dok imam želju i motivaciju, dok god sam spreman, fizički, mentalno, dok god imam podršku bližnjih, ja ću nastaviti da igram. Sve je moguće u životu. Sve se dešava brzo, ima puno nekih okolnosti koje su nesvakidašnje - kaže Đoković i dodaje:

- Da sam na dobrom putu da osvojim još jedan grend slem, igram dosta dobro. Ne razmišljam o tom rekordu na Vimbldonu, iako je to meni omiljeni turnir. Iako to ne oborim, neću biti nesrećan - zaključio je Đoković, piše Meridian sport, a prenose Novosti.rs.

Autor: Meridian sport / Novosti.rs

#Novak Đoković

#tenis

#teniser

#vimbldon