Srbija je uz dosta muke savladala Dominikance

Počeo je Kvalifikacioni turnir u Beogradu pred Olimpijske igre!

Srbija se u 1. meču sastala sa reprezentacijom Dominikanske republike i uz dosta muke savladala protivnika rezultatom 94:76.

Ekipa Igora Kokoškova sjajno je otvorila meč i držala protivnika bez postignutog koša, sve dok se niski, ali prodorni Dominikanci nisu razbudili i zaigrali najbolje što mogu!

Video: redportal.rs/redportal.rs

To je iznenadilo srpske košarkaše koji nisu imali odgovor na sjajnu igru rivala, koji je uhvatio rezultatski priključak i otišao na poluvreme sa izjednačenim rezultatom, uprkos vođstvu.

U 2. poluvremenu srpska reprezentacija igrala je znatno bolje i uz podršku publike sa tribina prelomila je meč i na kraju upisala ubedljivu pobedu na startu turnira za plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Video: redportal.rs/redportal.rs

- Čestitke momcima, njima uvek idu pohvale. Imali su želju da pobede i to je presudilo - izjavio je selektor reprezentacije Srbije Igor Kokoškov.

Srpski stručnjak otkrio je šta je razlog ne tako sjajne igre orlova:

- Neki momci su počeli da treniraju pre 2-3 dana. Kad bi moglo tako, da se samo stave imena i da se baci lopta i da igramo, ne bi postojale pripreme. Mi se borimo sa vremenom - iskren je bio Kokoškov, a zatim dodao:

- Ovo je naša 1. utakmica u ovom sastavu, a utakmice treba da dobijemo pre svega hrabrošću, motivacijom i željom. Pravili smo greške, bilo je i početničkih grešaka i malo nervoze. Dominikanska Republika igrala je potpuno rasterećeno, imala brzinu koju mi nismo imali - zaključio je Kokoškov.

Meč su pratile brojne poznate ličnosti, uglavnom iz sveta košarke, pa su na tribinama bili Nikola Milutinov, povređeni reprezentativac, bivši reprezentativac Stefan Marković, ali i novi-stari trener Partizana Željko Obradović koji je posmatrao meč u prisustvu predsednika kluba Ostoje Mijailovića, kao i predsednika Košarkaškog saveza Srbije Predraga Danilovića.

Glumica Jelisaveta Orašanin pružila je podršku sa tribina svom suprugu Milošu Teodosiću, a nakon saobraćajke orlove je pratio i muzičar Đorđe David.

Večeras je na programu 2. meč kvalifikacionog turnira u kome će Srbija odmeriti snage sa selekcijom Filipina. Utakmica je na programu od 20.15 časova.

Autor: redportal.rs

#Kosarka

#Srbija

#beograd

#olimpijske igre

#reprezentacija