Sve za ljubav, sve za Partizan

Košarkaški klub Partizan dobio je novog-starog trenera i to ni manje, ni više nego Željka Obradovića najboljeg i najtrofejnijeg košarkaškog stručnjaka u istoriji evropske košarke. 🏀

U toku je konferencija za medije koja je organizovana u cilju svečanog predstavljanja košarkaškog velikana, a ekipa Redportal.rs je na licu mesta:

Foto: Redportal.rs/M.V.

Foto: Redportal.rs/M.V.

Foto: Redportal.rs/M.V.

Popularni Žoc vratio se na mesto odakle je počeo trenersku karijeru 1991. godine i u klub kome je doneo najveći uspeh samo godinu dana kasnije - titulu šampiona Evrope!

Ljubav prema crno-beloj boji uvek je isticao, a sada je potpisao trogodišnji ugovor sa Partizanom i izazvao neverovatnu euforiju među navijačima.

Video: Redportal.rs/M.V.

Video: Redportal.rs/M.V.

Evo kada je Željko odlučio da se vrati u svoj Partizan:

Video: Redportal.rs/M.V.

Ko je Željko Obradović?

Rođen je 9. marta 1960. godine u Čačku. Košarkom je profesionalno počeo da se bavi u čačanskom Borcu 1978. godine.

Nakon Borca, igračku karijeru nastavio je u Partizanu od 1984. do 1991. godine, a zatim se sa terena preselio na klupu crno-belih, postao trener i u istoj sezoni doneo klubu najveći uspeh u istoriji - titulu šampiona Evrope 1992. godine!

Sa reprezentacijom Jugoslavije kao igrač je osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine i zlato na Svetskom prvenstvu 1990. godine u Buenos Ajresu. Kao selektor reprezentacije SR Jugoslavije osvojio je evropsko i svetsko zlato, kao i olimpijsko srebro u Atlanti 1996. godine

Kao glavni trener radio je i u španskim klubovima Huventudu i Real Madridu, Benetonu iz Treviza, atinskom Panatinaikosu i turskom Fenerbahčeu od 2013. do 2020. godine, a onda je napravio pauzu do povratka u Partizan.

Sa osvojenih 9 titula prvaka Evrope najtrofejniji je trener u istoriji Evrolige. Tri puta je proglašavan za najboljeg trenera Evrolige i svrstan je među 50 ličnosti koji su najviše doprineli tom takmičenju.

Čak 16 puta osvajao je nacionalna prvenstva zemalja u kojima je radio, a 11 puta njegovi timovi osvajali su nacionalna kup takmičenja.

Svojevremeno je u jednom intervjuu, u šaljivom tonu, uzvratio na opasku da je zvezda gde god da se pojavi:

- Nisam ja zvezda, ja sam Partizan!

Koliko Obradoviću znači Partizan to nikada nije krio, a nema sumnje da će se na čelu sa trofejnim stručnjakom Partizan vratiti na pobednički kolosek nakon jedne od najlošije odigranih sezona.

- Srećni smo i zadovoljni što se Željko Obradović vratio. Mislim da je svaka reč suvišna a istovremeno nedovoljno jaka da opiše šta njegov povratak znači za Partizan. Čeka nas veliki posao - rekao je predsednik kluba Ostoja Mijailović koji je nakon mnogih spekulacija 1. potvrdio zvanični povratak najtrofejnijeg Evropskog stručnjaka.

Autor: redportal.rs

#Trener

#kk partizan

#promocija

#zeljko obradovic