Vimbldon će biti otvoreniji takođe

Kapacitet Vemblija će biti podignut na više od 60.000 za polu-finale i finale Evropskog prvenstva, što znači da će 75 % kapaciteta biti otvoreno za te utakmice.

Ovo će biti i najposećiniji sportski događaj u Britaniji posle više od 15 meseci.

- Odlične su vesti da će toliko navijača moći da prisutvuje na ta tri poslednja meča na EURO 2020 - rekao je predsednik Uefe Ćeferin.

Vlada je odložila sklanjanje mera do 19. jula ali utakmice na Vembliju kao i na drugim sportskim takmičenjima će biti izuzete kao što je Vimbldon.

Trenutni kapacitet stadiona je 22.500 za grupnu fazu sa tim da će se proširiti na 45.000 za 2 utakmice posle grupne faze.

Premijer Italije je pozvao Uefu da premeste finale iz Londona zbog povećanog broja slučaja koronavirusa ali je predlog odbijen.

- Ovaj turnir je nada za ljude da se sve polako vraća u normalu - rekao je Ćeferin.

Uslovi za ulazak na stadion i dalje postoje, potreban je negativan test na COVID-19 ili dokaz za potpunu vakcinaciju barem 14 dana pre utakmice.

- Radimo sa Uefom i fudbalskom asocijacijom kako bi sproveli rigorozne mere sa jedne strane a sa druge omogućili mnogim navijačima da prisutvuju mečevima - rekao je sekretar kulture Oliver Dauden.

Ipak, SZO je zabrinuta zbog popuštanja mera u državama u kojima se igra EURO 2020.

Autor: redportal.rs

#COVID-19

#EURO2021

#Stadion

#Vembli

#navijači

#vimbldon