Oglasio se mali Mateo

Ko zna kako bi završilo finle Rolan Garosa da potonji pobednik Novak Đoković nije imao podršku iz 1. reda tribina pomoću koje je napravio preokret i od 0:2 stigao do 3:2 i drugog pehara na Frenč openu.

Podrška je stizala od sada već dobro poznatog dečaka koji je za to nagrađen šampionskim reketom. 🤗

NJegovo ime je Mateo, dolazi iz Meksika i trenira fudbal, ali mnogo voli tenis i Noleta.

- Nisam znao da me Đoković sluša, bio sam iznenađen što me je uopšte čuo - počeo je Mateo priču za Imagen Deportes, a prenose Novosti.rs.

- Sve je počelo na polufinalu protiv Nadala, na koje sam bio pozvan. Davao sam mu i tada savete, poruke motivacije, govorio mu je stvari poput: "Ti to možeš", "Nije ništa strašno", "Dobra strategija, nastavi tako..." i motivisao sam ga da nastavi tako.

- To sam govorio na engleskom. Ja sam mislio da me ne čuje, ali na moje iznenađenje, na kraju sam osetio da me čuje. 😊

- Za mene je delovalo skoro nemoguće, jer Nadal je kralj šljake. Činilo mi se veoma teško, ali sam nastavio da ga motivišem - kaže Mateo i objašnjava dalje:

- Ne igram tenis, ali mnogo volim da gledam igru. I imao sam sreće da me pozovu na meč finala. Mnogo mi se sviđa taj sport. Ja igram fudbal. U Meksiku navijam za Ameriku, a u inostranstvu od srca navijam za Madrid, a sada za PSŽ.

- Na kraju mi je doneo kapu. I osetio sam da, kada mi je dao kapu i kada me je već poznavao malo, približio mi se posle i rekao sam mu: "Čestitam, ti si velik" i otišao je. Kasnije se vratio i dao mi je reket. To iskustvo nema cenu - zaključio je Mateo i dodao da će reket zadržati.

Autor: novosti.rs

#Dečak

#Novak Đoković

#Rolan Garos

#mateo

#reket

#tenis