Tada je znao da mu srce nije oštećeno

Nemački lekar Hans Klajnfild, koji se našao u timu doktora čiji je zadatak bio da pomognu danskom fudbaleru Kristijanu Eriksenu nakon pada na terenu, opisao je komunikaciju sa veznim igračem, prenose Novosti.rs.

Svet je stao na 10-ak minuta posle pada Kristijana Eriksena na stadionu Parken. Danac je kolabirao i meč je prekinut, pa ubrzo nastavljen kada je ustanovljeno da je Eriksen dobro.

I sam fudbaler Intera se oglasio na društvenim mrežama. I dalje je u bolnici gde lekari utvrđuju tačne razloge njegovog slučaja.

Jedna od ključnih osoba koja je zaslužena što je Eriksen i živ iznet sa stadiona jeste nemački lekar Hans Klajnfild, koji za Funke mediagrup otkrio da se Eriksen probudio veoma brzo nakon prvog šoka defibrilatorom.

- Otprilike 30 sekundi kasnije otvorio je oči i mogao sam da razgovaram sa njim. Bio je to dirljiv momenat. U takvim hitnim medicinskim intervencijama u svakodnevnom životu, šanse za uspeh su manje - kazao je Klajnfild.

Potom je lekar utvrdio da li se Eriksen potpuno vratio i upitao ga da li je dobro, na šta je Danac dao pozitivan odgovor, a potom rekao:

Prokletstvo, imam samo 29 godina...

To je bio znak za Klajnfilda i njegov tim da je Eriksen, uzevši u obzir sve mogućnosti, u dobrom stanju i kako dodaje, znao je da mu srce nije oštećeno.

Autor: novosti.rs

#Hans Klajnfild

#Kristijan Eriksen

#fudbal

#fudbaler

#inter

#prve reči