Prestigao Nadala i sada je 1. 😎

I dalje se priča o fantastičnom uspehu Novaka Đokovića na Grend slem turniru Rolan Garos!

Nakon velikog preokreta Srbin je uspeo da savlada talentovanog Grka Stefanosa Cicipasa i osvoji 19. Grend slem titulu u karijeri! Na taj način se sa samo 1 titulom zaostatka približio najvećim rivalima Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu koji imaju po 20 titula sa najprestižnijih turnira.

Ipak, Nole je po statističkim podacima bolji od svojih rivala! 💪💪💪

Kako je Federer na pragu 40. godine, Nadal je napunio 35, a Nole 34 godine, Srbin je ubedljivo najbolji teniser po broju osvojenih Grend slem titula u 4. deceniji života!

Đoković je od 30. godine osvojio čak 7 Grend slemova, dok je Nadal osvojio 6, a Federer svega 4!

IZVOR: TW / @TennisMyLife68

Kada je Novak napunio 30. godinu mnogi su ga te 2017. otpisali, zbog ne baš zavidnih rezultata u odnosu na one na koje je navikao svet.

Ipak od 2. polovine 2018. godine kreće njegova dominacija koja je iz godine u godinu sve veća i Nole nema nameru da je prekine.

Ove godine ima visoke ambicije i mogućnost da osvoji Golden slem, odnosno sva 4 trofeja na najvećih teniskih turnira, a Nole je trenutno na pola puta do tog ogromnog uspeha. Tokom leta slede i Olimpijske igre na kojima Nole napada zlato, a kako uskoro počinje Vimbldon srpski teniser sa velikim samopouzdanjem iščekuje nastavak sezone!

Srećno, majstore! 🍀

Autor: redportal.rs

#Grend Slem

#Nadal

#Rolan Garos

#federer

#novak djokovic

#titule