Oseća se dobro

Veznjak danske fudbalske reprezentacije Kristijan Eriksen oseća se bolje nakon što je pretrpeo srčani udar na utakmici UEFA Evro 2020 protiv Finske, napisao je novinar Fabricio Romano na Tviteru pozivajući se na La Gazzetta dello Sport.

- Hvala vam, neću odustati. Sad se osećam bolje, ali treba da razumem šta se dogodilo. Želim da se zahvalim svima na onome što ste učinili za mene - rekao je Eriksen.

IZVOR: TW/@FabrizioRomano

U subotu je finski tim oborio tim iz Danske 1: 0 u prvoj utakmici grupne faze UEFA Evro kupa 2020. godine. Meč je održan u Kopenhagenu. Na kraju prvog poluvremena Eriksen se srušio na terenu. Bio je na hitnom lečenju na terenu 15 minuta, a zatim je odnesen na nosilima. Utakmica je prekinuta nerešenim rezultatom 0: 0 i fudbaleri su napustili teren.

Igrač je prebačen u bolnicu gde se njegovo stanje stabilizovalo. Ovaj 29-godišnjak igra kao vezni igrač milanskog Intera i sa klubom je osvojio titulu Serije A 2021. godine. Ranije je Eriksen igrao za Totenhem i Ajaks. U danskoj reprezentaciji Eriksen je igrao na 108 mečeva i postigao 36 golova.

Danska reprezentacija posle prvog kola dolazi na treće mesto u grupi B, a da nije osvojila nijedan bod. Prvu poziciju zauzimaju Belgijanci (3 boda), drugu - Finci (3), četvrtu - Rusi (0). Danci će se 17. juna sastati sa Belgijancima u Kopenhagenu.

Autor: redportal.rs

#Danska

#Eriksen

#Evro 2020

#fudbal

#srčani udar