Sve zbog transfera Filipa Falka

Kako sada stvari stoje, sva je prilika da na Marakanu stiže novi problem koji glasi - Leče će tužiti Crvenu zvezdu zbog delova transfera koji nisu ispoštovani, navode iz ovog italijanskog kluba.

Predsednik ovog fudbalskog kluba Saverio Stiči Damijani sazvao je konferenciju za novinare na kojoj je otkrio da je Crvena zvezda prekrišila dogovor o formuli transfera završenog prošlog januara.

- Imamo igrače na kojima nam svi zavide, mnogi su danas protagonisti u svojim reprezentacijama. Pojačali smo mlađe kategorije, neki su odatle ušli u prvi tim. S budžetom od 30.000.000 evra nismo imali mnogo šanse za Seriju A. Klubovi poput Spala i Breše su mogli da prodaju svoje talente za veliki novac - navodi Damijani.

Damijani je u okviru ove konferencije dodao da "Leče za Falka nije dobio veliki novac, ali i da Zvezda nije ispoštovala dogovor transfera, zbog čega će se ići pred UEFA".

Zvezda je Falka dovela u januaru za 1.500.000 evra uz plan otplate na 2 jednake rate od po 750.000 evra. Falko je u prvih 6 meseci imao skromnu minutažu, a projektovan je da posle adaptacije postane jedan od predvodnika Zvezde u kvalifikacijama.

Autor: redportal.rs

#Italija

#Leče

#falko

#zvezda