Jedna od Noletovih najboljih partija u sezoni

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ostvario je pobedu u 3. kolu Rolan Garosa nad Litvancem Rikardasom Bernakisom rezultatom 6:1, 6:4, 6:1.

Na taj način srpski as plasirao se u osminu finala turnira u Parizu, a sledeći protivnik biće mu Lorenco Museti, koji je nakon 5 setova pobedio sunarodnika Marka Čekinata rezultatom 3:6, 6:4, 6:3, 3:6, 6:3.

Prvi reket sveta odigrao je danas jedan od najboljih mečeva u sezoni, ne dozvolivši protivniku da ni u jednom trenutku pomisli da ima šansu da mu parira.

Od samog starta meča Novak je nametnuo visok ritam, koji Litvanac nije mogao da isprati, tako da je Novak brzo stigao do brejka i ubedljivo dobio taj set, dozvolivši Bernakisu da uzme samo 1 gem.

U 2. setu se vodila malo veća borba, s obzirom da je Litvanac pružio nešto veći otpor, ali je Đoković uspeo da u 5. gemu uzme brejk i prelomi set, a ispostaviće se i ceo meč, jer je u 3. setu ishod već svima bio jasan.

Žreb je odlučio da se Đoković već u četvrtfinalu sastane sa velikim rivalom Rodžerom Federerom, naravno ukoliko obojica uspešno preskoče sve prepreke do tog kola.

Federer svoj meč 3. kola igra večeras od 21.00 čas, protiv Nemca Dominika Kepfera.

Autor: redportal.rs

#nole pobedio

#novak

#novak pobeda

#đoković

#đoković 3. kolo

#đoković bernakis

#đoković plasirao

#đoković rolan garos