Visoki zahtevi srpskog golgetera

Crvena zvezda je spremila predlog trogodišnjeg ugovora sa Aleksandrom Prijovićem, prenosi Mozzartsport. Napadaču se dopada projekat nove Zvezde, zadovoljan je i dužinom ugovora, ali ima finansijske zahteve koje šampion Srbije može teško da ispuni.

Kako prenosi pomenuti izvor, Prijović je, u nekim kontaktima prethodnih dana, tražio da u Ljutice Bogdana u prvoj godini ugovora zarađuje 800.000 evra, koliko bi imao i u drugoj takmičarskoj godini, uz sve bonuse za timske i lične uspehe.

Zvezda je sa druge strane postavila limit kada su primanja igrača sa profesionalnim ugovorom u Ljutice Bogdana. Najplaćeniji igrači srpskog šampiona zarađuju oko 600.000 evra, a na tu sumu je pristao i reprezentativac Austrije Aleksandar Dragović.

Takođe, mogla bi Prijovićeva plata od 800.000 evra da predstavlja prst u oku igrača koji su izneli prethodni period i najzaslužniji su za evropski preporod.

Ipak,  800.000 evra nije najveći problem u pregovorima sa Prijovićem, koji želi da u Ljutice Bogdana ima rastući ugovor. I da u poslednjoj godini ima neto primanja od 1,2 miliona evra. Sa porezima taj luksuz bi crveno-bele u sezoni 2023/2024 koštao više od dva miliona evra.

Na Marakani pokušavaju da pronađu kompromis u pregovorima sa Prijovićem. Zvezda bi teško mogla finansijski da istrpi Prijovićevu platu u poslednjoj godini ugovora ako pre toga ne ode ponovo u inostranstvo. A kao igrač koji već ima 31. godinu jasno je da nije previše zanimljiv evropskom tržištu. I da nije nemoguće da do kraja odradi potencijalni ugovor u Ljutice Bogdana.

Primanja slična onima koje zahteva Prijović u poslednjoj godini ugovora imao je još samo Marko Marin posle produžetka saradnje sa Crvenom zvezdom, čime u svlačionici nisu bili oduševljeni. U Ljutice Bogdana veruju da će postići kompomis sa Aleksandrom Prijovićem, jer  im je već rekao da Zvezdu vidi kao sjajnu odskočnu dasku za novi, lep period u karijeri posle ne baš finog iskustva u Arabiji. Tamo je zarađivao blizu sedam miliona evra, ali nije bio zadovoljan. Kao što ni Al Itihad nije bio zadovoljan njegovim učinkom.

Autor: informer.rs

#Transfer

#prelazak

#prijovic

#zvezda