Nakon 2 decenije državno prvenstvo u powerlifting-u održano je tokom vikenda u Zaječaru

Nakon 2 decenije državno prvenstvo u powerlifting-u održano je tokom vikenda u Zaječaru, u Sportskoj Hali Kotlujevac. koju su organizovali Sportsko udruženje "Zaječar" i Powerlifting saveza Srbije pod pokroviteljstvom grada Zaječara. Na takmičenje se prijavilo 130 takmičara.

Kako prenosi timocka.rs, čovek zaslužan za ovaj događaj je Saša Cvetković srpski, balkanski i evropski šampion i generalni sekretar Powerlifting saveza Srbije koji sledeće godine, u timu sa Milanom Smiljanićem i Savom Vasiljevskim, ide na Evropsko prvenstvo u Češku sa nacionalnom reprezentacijom, a u oktobru ide na Svetsko prvenstvo u pauerliftingu u Južnojafričkoj republici

- Državno prvenstvo u u Powerlifting-u u Zaječaru je najmasovnije do sada. Zaista mi je drago da imamo sve najbolje srpske takmičare u svim kategorijama, kao i više od 120 takmičara iz tridesetak klubova. Veliku zahvalnost dugujemo lokalnoj samoupravi na razumevanju i dozvoli da organizujemo jedno ovakvo takmičenje na visokom nivou. Takođe, posebno bih se zahvalio i gradonačelniku Bošku Ničiću na zalaganju i nesebičnoj pomoći kako bi se ovo Državno prvenstvo održalo - rekao je Cvetković.

Saša Cvetković je dodao i da je za septembar planirana organizacija Državnog prvenstva u benč presu, zatim Gala Kup u Vladičinom Hanu u decembru. Na ovom takmičenju u Osnovnoj školi Hajduk Veljko u Kotlujevcu učestvovao je veliki broj dama.

Slike sa takmičenja možete pogledati OVDE.

IZVOR: YT / Zamediatelevizija

Autor: redportal.rs

#Državno prvenstvo

#powerlifting

#takmičenje

#zaječar