Bez obzira na pretnju da će biti kažnjena

Druga najbolja teniserka na svetu u ovom trenutku i jedna od najvećih zvezda u ženskom tenisu, Naomi Osaka, objavila je na svojim društvenim mrežama neće govoriti za medije na Rolan Garosu zbog uticaja koji mediji imaju na igrače.

- Osetim da ljudi nemaju razumevanja za mentalno zdravlje sportista, a to se pogotovo vidi kada se održavaju konferencije za medije - navodi Naomi Osaka u svojim objavama na Instagramu i Tviteru.

View this post on Instagram

A post shared by 大坂なおみ (@naomiosaka)

IZVOR: IG / naomiosaka

- Često sedimo tamo i postavljaju nam se pitanja koja smo čuli već nekoliko puta, ili dobijamo pitanja koja stvaraju konfuziju u našim glavama. Ja neću da budem deo toga - stoji u saopštenju druge najbolje teniserke na svetu.

Osaka je još navela da je gledala brojne igrače koji su mnogo loše proživljavali određena novinarska pitanja nakon poraza i da ona to doživljava kao udaranje nekoga ko se već nalazi na zemlji.

Kazne za igrače koji neće da prisustvuju konferenciji za štampu mogu da budu visoke čak i do 20.000 dolara. Izuzetak je ako su teniseri povređeni i nisu u fizičkoj mogućnosti da se pojave.

Autor: redportal.rs

#Naomi Osaka

#Rolan Garos

#tenis