Razlog odlaska je prezasićenje

Uprava Crvene zvezde munjevito je nakon završetka sezone krenula u dovođenje pojačanja za napad na plasman u Ligu šampiona predstojeće jeseni.

Prvo veliko pojačanje je Aleksandar Dragović, koji je juče potpisao 3-godišnji ugovor sa šampionom Srbije. Osim njega, vrlo ozbiljno se licitira sa mnogim zvučnim imenima koja navodno treba da pojačaju crveno-bele redove ovog leta, a radi se o Aleksandru Prijoviću, Aleksandru Kolarovu i Nenadu Krstičiću.

Međutim, rukovodstvo kluba iz Ljutice Bogdana moraće da rešava i probleme sa postojećim igračkim kadrom, pored dovođenja pojačanja, kako bi sastavili kvalitetan tim za sledeću sezonu.

Naime, stameni štoper Nemanja Milunović još uvek nije produžio ugovor sa Zvezdom, dok je iskusni levi bek Milan Rodić, kako su preneli mediji, zamolio klub da ga pusti da promeni sredinu tokom predstojećeg leta.

S obzirom da Rodić ima ugovor sa Crvenom zvezdom, njegova molba u prevodu znači da zahteva od uprave kluba da za njega prihvati ponudu koja možda i neće biti finansijski primamljiva.

Rodić je povremeni reprezentativac Srbije, koji je u protekle 4 sezone bio jedan od glavnih činilaca evropskih uspeha crveno-belih, pa bi tako njegov odlazak bio veliki udarac za ekipu Crvene zvezde.

Kako tvrde izvori iz kluba, Rodić se prezasitio pritiska pod kojim igra već nekoliko sezona, s obzirom da on nema adekvatnu zamenu na mestu levog beka u klubu. Zbog toga je vrlo često Rodić morao da igra i nedovoljno spreman i nedovoljno oporavljen nakon brojnih povreda koje su ga zadesile.

Ukoliko Rodić ode, Zvezdi će čak i da dovede Kolarova biti neophodan makar još 1 levi bek, koji će deliti minutažu sa Kolarovim.

Sve ovo moglo bi značajno da utiče na prioritete transfer politike Crvene zvezde, pa treba očekivati vrelo i neizvesno leto u Ljutice Bogdana.

Autor: redportal.rs

#rodić tražio

#rodić zvezda

#rodić zvezde

#rodić zvezdu