Srpske dede popularne ovih dana širom Evrope

Rukovodstvo Crvene zvezde ne časi ni časa, pa je već dan nakon osvajanja duple krune već potpisalo ugovor sa 1. pojačanjem pred predstojeću sezonu u kojoj crveno-beli planiraju da napadnu plasman u Ligu šampiona.

Naime, nakon više od 6 meseci neizvesnosti i nagađanja, Aleksandar Dragović je potpisao 3-godišnji ugovor sa Crvenom zvezdom i otklonio sve dileme oko nastavka svoje bogate karijere.

- Mnogo mi je drago što sam potpisao, uvek sam govorio da mi je san da igram u Crvenoj zvezdi, a sada se to i desilo. Bio sam nervozan i uzbuđen, jer mi je Zvezda omiljeni klub i jedva sam čekao da potpišem ugovor, ali sada sam srećan što sam ovde i jedva čekam da izađem na teren i treniram sa ekipom. Pričao sam sa kapitenom Milanom Borjanom, Milošem Degenekom i bivšim kapitenom Vujadinom Savićem. Svi su mi pričali sve najlepše o Crvenoj zvezdi i kažu da je najlepše igrati pred punom Marakanom. To treba da se doživi i nadam se da ću ispuniti svoj san. Da pred punim stadionom savladam večitog rivala - rekao je Dragović u obraćanju medijima nakon zvaničnog potpisivanja ugovora.

Na ovaj način rukovodstvo je ispunilo obećanje o ozbiljnim pojačanjima koje planira da dovede kako bi se povećale šanse za plasman u elitni evropski rang takmičenja.

Dragović je objasnio šta je najviše uticalo na njegovu odluku da dođe u Crvenu zvezdu, s obzirom na to da je verovatno imao finansijski unosnije ponude, kao igrač koji se nalazi u najboljim godinama i igra fudbal na najvišem evropskom nivou već celu deceniju.

- Ljubav se rodila zahvaljujući dedi, on me je kao malog uvek vodio na Marakanu, gledao sam derbije, tako sam odrastao sa tim, u kući se stalno pominje Crvena zvezda. Deda je sad najsrećniji i njemu je sada najlepše. Već dugo pratim Zvezdu, poslednje 4 godine konstanto igra u Evropi. Još jedan veliki razlog je što je šef stručnog štaba Dejan Stanković potpisao novi ugovor. Velika trenerska karijera je pred njim, kao što je bio dobar kao igrač. Svaka čast Crvenoj zvezdi na osvojenih 108 bodova, šampionskoj tituli. Jedva čekam da učim od njega i nadam se da mogu dosta da naučim. Pokušaću što pre da se uklopim u ekipu - naznačio je doskorašnji igrač Bajera iz Leverkuzena.

Aleksandar Dragović standardni je prvotimac reprezentacije Austrije, a pre Leverkuzena nastupao je za Lester, Bazel, Dinamo Kijev i bečku Austriju, u kojoj je i ponikao.

Sigurno je da će njegovo iskustvo iz brojnih evropskih utakmica, ali i jake lige kakva je nemačka Bundesliga biti neverovatno dragoceni za njegove saigrače i stručni štab Crvene zvezde.

- Želimo da uđemo u Ligu šampiona, daćemo sve od sebe da to ispunimo, ali ne možemo sad o tome da pričamo. Moram da idemo korak po korak, tako sam naučio u Austriji i Nemačkoj. Mislim da je najbitnije da se koncentrišemo na svaku utakmicu posebno, pa ćemo videti na kraju gde smo i šta smo. Takođe se nadam da će moje iskustvo da pomogne ekipi, ali najbitnije je da funkcionišemo kao tim i borimo se za Crvenu zvezdu i na kraju da slavimo titulu. Očekujem i da će biti publike u novoj sezoni i da će nam navijači pružiti podršku sa tribina, jer je to najleši osećaj za jednog fubalera. Već godinu dana igramo bez publike i svi željno isčekujemo pun stadion - zaključio je Dragović.

Autor: redportal.rs

#dragovic potpisao

#dragovicev potpis

#potpis dragovica

#promocija dragovica