Nema kraja neizvesnostima u srpskom fudbalu

Iako je FK Novi Pazar na terenu u toku upravo završene sezone grčevito izborio opstanak u elitnom rangu takmičenja, zauzimajući 13. mesto na tabeli, sa samo 1 bodom iznad zone ispadanja, opstanak bi mogao da im izmakne iz drugih razloga.

Naime, već 2 sezone ovaj klub funkcioniše u takozvanom predstečajnom postupku, kako bi sredio svoje finansije i stao na stabilne noge.

Međutim, pravila nalažu da klubovi koji se nalaze u ovom statusu ne smeju da se bave profesionalnim fudbalom, stoga ne bi smeli da igraju u Superligi Srbije.

Međutim, komisija za licenciranje klubova Novom Pazaru je progledala kroz prste zbog pandemije koronavirusa, pa je tako ovaj klub ostao u eliti, iako je prošle sezone i rezultatski trebalo da ispadne u niži rang.

Sada je ipak komisija za licenciranje proglasila da je FK Novi Pazar probio zakonski rok za dostavljanje dokumentacije o izmirenju svih dugovanja, što je komisiju sprečilo da ovom klubu izda licencu za takmičenje u Linglong Superligi Srbije za sezonu 2021/22.

Sledeća istanca je Izvršni odbor Fudbalskog Saveza Srbije, koji bi trebalo da donese konačnu odluku o tome hoće li se Novom Pazaru i sledeće sezone progledati kroz prste. Iz ovog kluba tvrde da su oni komisiji za licenciranje dostavili svu dokumentaciju o izmirenju dela dugovanja i o potpisanim ugovorima o preostalim dugovanjima.

Stoga uprava Novog Pazara tvrdi da su oni apsolutno spremni za elitni rang takmičenja i u toku sledeće sezone.

Ukoliko bi Novi Pazar izgubio pravo nastupa u elitnom rangu, pretpostavlja se da bi njegovo mesto popunio banjički Rad, koji je zauzeo 14. mesto na tabeli Linglong Superlige u sezoni koja je upravo završena i tako ispao u niži rang takmičenja.

Podsećamo da je ove sezone situacija u ligi bila specifična zbog pandemije koronavirusa, pa je takmičenje bilo prošireno na čak 20 klubova. U niži rang je zbog toga ispalo čak 6 poslednjeplasiranih na tabeli prvenstva.

Autor: redportal.rs

#fk novi pazar

#novi pazar ispada

#novi pazar licenca

#novi pazar stečaj