Prvo smenio 5 saradnika, pa onda oni smenili njega 😳

Taman kada pomislite da vas u srpskom fudbalu više ništa ne može iznenaditi, desi se nešto što vrlo brzo demantuje vaše mišljenje.

Takva su i današnja dešavanja u Fudbalskom savezu Srbije, iako se mislilo da će ova organizacija, nakon dolaska Dragana Stojkovića Piksija na čelo stručnog štaba reprezentacije i dobre atmosfere koja se oko ekipe stvorila, uploviti u mirnije vode.

Međutim, danas se u istom danu desilo da Marko Pantelić, kao izabrani vršilac dužnosti predsednika FSS, smeni 5 članova Izvršnog odbora Saveza, nakon čega su ti isti članovi odbora, zajedno sa još 5 kolega smenili Pantelića sa funkcije koju je obavljao.

Naime, iako bi njegova odluka trebalo da bude konačna i da članovi Izvršnog odbora koje je smenio nemaju pravo dalje da odlučuju o stvarima u Savezu, "petorica otpisanih" pozvali su se na ništavnost Pantelićevih odluka, s obzirom da je njegovim postavljanjem na to mesto navodno prekršen Zakon o sportu.

Ono što je još čudnije, jeste činjenica da je grupa fudbalskih radnika iz Izvršnog odbora FSS na čijem čelu se nalazi Nenad Bjeković, nekadašnji fudbaler i funkcioner FK Partizan, za kršenje Zakona o sportu izborom Marka Pantelića optužila upravo sebe.

Ostaje da vidimo čija će odluka biti jača. Izvršni odbor je Nenada Bjekovića postavio na mesto v.d. predsednika FSS, dok je Marko Pantelić izabrao 5 novih članova Izvršnog odbora, sebi bliskih.

Autor: redportal.rs

#bjekovic postao

#pantelic fss

#pantelic smenio

#pantelic v d

#postavili bjekovica

#smenili pantelica

#smenjen pantelic