Novi teniski spektakl u prestonici Srbije

Posle tačno mesec dana novi teniski spektakl održaće se u Beogradu!

Drugi ATP turnir ove godine pod nazivom Belgrade open počinje sutra 22. maja u Teniskom centru Novak na Dorćolu!

Kao i u aprilu za Serbia open i ovaj put će učesnici turnira biti poznata imena iz sveta tenisa na čelu sa najboljim reketom sveta Novakom Đokovićem!

Pogledajte kratak promotivni spot turnira:

View this post on Instagram

A post shared by Serbia Open 2021 (@serbiaopen)

IZVOR: IG / @serbiaopen

Direktor turnira Đorđe Đoković rekao je nešto više o broju učesnika:

- Ukupan broj učesnika koji će igrati, što kroz kvalifikacije što kroz glavni turnir, je 44. Broj prijavljenih tenisera je daleko veći, ali nažalost, neće svi moći da nastupe. Drago nam je što smo posle samo mesec dana Beogradu i Srbiji priuštili još jedan prestižni ATP turnir - rekao je mlađi Đoković.

Direktor turnira je dodao i da će ATP protokol na predstojećem turniru biti liberalniji:

- Prvi put od početka pandemije igračima na nekom ATP turniru će biti dozvoljeno da izađu iz mehura, pa se nadamo da ćemo biti u prilici da organizujemo aktivacije sa igračima i van centra.

Pored Novaka Đokovića učestvovaće Gael Monfils, Fernando Verdasko, Adrian Manarino, Nikoloz Basilašvili, Džeremi Čardi, Tenis Sandgren, Federiko Delbonis.

Od srpskih igrača prijavljeni su i Miomir Kecmanović, Filip Krajinović, Dušan Lajović i Laslo Đere.

Foto: redportal.rs/M.V

U singlu učestvuje 28 igrača u glavnom žrebu, od kojih će trojica dobiti vajldkard, četvorica tenisera će obezbediti učešće kroz kvalifikacioni deo turnira, dok će biti dodeljene i 2 specijalne pozivince.

U glavni žreb ulazi 19 igrača na osnovu njihove pozicije na ATP listi. U dubl konkurenciji takmičiće se 16 tenisera, a ukupni nagradni fond turnira je 511.000 evra.

U skladu sa odlukom Srbije i predstavnika ATP-a uskoro će se odlučiti o prisustvu publike na predstojećem turniru, pa će ljubitelji tenisa o prodaji karata biti blagovremeno obavešteni.

Turnir se održava od 22. do 29. maja nedelju dana pre Grend slem turnira Rolan Garos.

Autor: redportal.rs

#belgrade open

#beograd

#novak djokovic

#serbia open

#teniski turnir